Maak kennis met de tegenstanders van de Rode Duivels: Oekraïne

Onze Rode Duivels werden op het Europese kampioenschap geloot in poule E. Daarin nemen ze het op tegen Oekraïne, Roemenië en Slovakije. Wij lichten daarom alvast onze toekomstige tegenstanders uit. Beginnen doen we met Roemenië, daarna volgt Slovakije en eindigen doen we met Oekraïne, waarschijnlijk onze moeilijkste tegenstander in deze groepsfase.

Wil je zelf online sportweddenschappen afsluiten? Registreer je dan bij Unibet!

Oekraïne wist zich te kwalificeren via de play-offs. Een rechtstreeks ticket pakken in een loodzware groep met Engeland, Italië, Noord-Macedonië en Malta lukte namelijk niet. Het wordt hun vierde achtereenvolgende Europees kampioen met deze keer misschien wel hun sterkste ploeg.

Bondscoach Sergiy Rebrov kan rekenen op heel wat spelers met ervaring bij topclubs zoals Andriy Lunin bij Real Madrid, Vitaliy Mykolenko bij Everton, Mykhailo Mudryk bij Chelsea, Oleksandr Zinchenko bij Arsenal en Roman Yaremchuk bij Valencia.

Blessureproblemen bij Oekraïne

Jammergenoeg zullen ze ook wel moeten zien om te gaan met de vele blessureproblemen. Sterspeler Zinchenko blijft kampen met vervelende blessures, waardoor hij ook zijn basisplaats bij Arsenal verloor. Ook Mykolenko miste het einde van het seizoen en Mudryk liep een hersenschudding op. Tot slot lijken Heorhiy Sudakov, Taras Stepanenko en Andriy Yarmolenko (nog) niet honderd procent fit. De bondscoach zal dus moeten puzzelen en vooral hopen dat sommige jongens sneller wedstrijdklaar geraken dan voorzien.

Spelers van Oekraïne

Sterspelers van Oekraïne

Wie er sowieso wel zal staan op het EK is Illia Zabarnyi. De 21-jarige centrale verdediger ontpopte zich dit seizoen tot een sleutelspeler  bij Bournemouth. Hij speelde er bijna iedere minuut en verdubbelde zowaar zijn marktwaarde in enkel maanden tijd van 15 miljoen naar 32 miljoen euro.

De goals zouden van Artem Dovbyk moeten komen. Hij maakte afgelopen zomer de grote overstap naar Spanje. Met zijn 24 goals en 8 assists had hij een groot aandeel in het ongelofelijke seizoen van Girona, dat derde eindigde in La Liga

Jupiler Pro League connectie

Ruslan Malinovskyi heeft uiteraard een verleden bij KRC Genk. Hij versierde er een transfer naar Atalanta, waar hij het beste voetbal uit zijn carrière speelde. Ondertussen is hij aan de slag bij Genoa FC. Roman Yaremchuk kon bij Club Brugge nooit het niveau halen van bij AA Gent. Hij speelt ondertussen op uitleenbasis voor Valencia. Blauw-Zwart is op zoek naar een oplossing voor hem. Sergiy Sydorchuk is de enige speler die momenteel nog steeds in de Jupiler Pro League speelt. Hij is een defensieve middenvelder voor Westerlo.

Bij Unibet kunnen al je combinatieweddenschappen je tot 50% meer opleveren dankzij de Combo Booster!