Maak kennis met de tegenstanders van de Rode Duivels: Roemenië

Onze Rode Duivels werden op het Europese kampioenschap geloot in poule E. Daarin nemen ze het op tegen Oekraïne, Roemenië en Slovakije. Wij lichten daarom alvast onze toekomstige tegenstanders uit. Beginnen doen we met Roemenië, daarna volgt Slovakije en eindigen doen we met Oekraïne, waarschijnlijk onze moeilijkste tegenstander in deze groepsfase.

Wil je zelf online sportweddenschappen afsluiten? Registreer je dan bij Unibet!

Roemenië eindigde als eerste in hun kwalificatiegroep met onder meer Zwitserland en Israël. Ze wonnen 6 van de 10 wedstrijden en verloren als enige ploeg geen enkele wedstrijd én smeerden Zwitserland hun enige nederlaag aan.

Met 16 goals en amper 5 tegengoals is Roemenië niet de ploeg waarvan we het grote spektakel mogen verwachten op dit EK. De Roemenen spelen vooral vanuit de verdediging, zeker tegen een ploeg als België zullen ze hoogstwaarschijnlijk achteraan alles dicht houden en dat zou wel eens gevaarlijk kunnen zijn.

Spelers van Roemenië

Sterspelers bij Roemenië

Nicolae Stanciu zal bij de fans van Anderlecht nog wel een belletje doen rinkelen. Daar kon hij nooit de verwachtingen inlossen, maar in de Roemeense nationale ploeg is hij echt wel de draaischijf. De 31-jarige middenvelder is dan ook kapitein van de ploeg.

De enige dure speler in de ploeg is Radu Drăgușin. De centrale verdediger is 22 jaar en heeft alvast een mooie toekomst in het vooruitzicht. Momenteel is hij een rotatiespeler bij Tottenham. Hij is samen met doelman Horațiu Moldovan (Atlético) de enige speler die in één van de vijf grootste voetbalcompetities speelt.

Bij Unibet kunnen al je combinatieweddenschappen je tot 50% meer opleveren dankzij de Combo Booster!