Chelsea-fans geven eerlijke mening over debuut Roméo Lavia in 2-1 winst vs Crystal Palace

Afgelopen zomer maakte Roméo Lavia een droomtransfer naar Chelsea. Het seizoen ervoor blonk de jonge Belg uit in een zwak Southampton dat degradeerde. In de laatste Premier League-wedstrijd, een 4-4 tegen Liverpool, moest Lavia geblesseerd naar de kant. Het bleek vrij erg, want de Belg was uiteindelijk zeven maanden buiten strijd. Woensdagavond mocht hij dan eindelijk zijn debuut maken voor Chelsea.

Lavia vs Crystal Palace

De wedstrijd begon uitstekend voor Chelsea. Op assist van rechtsachter Malo Gusto trapte Mykhaylo Mudryk de 1-0 tegen de touwen. Vlak voor rust zette Olise de stand weer gelijk. Chelsea had de meeste grote kansen en had ook het grootste deel van het balbezit. Toch leek de wedstrijd lang op een 1-1 gelijkspel af te stevenen. Vlak voor de 90ste minuut gaf Eze een penalty weg, die door Madueke werd omgezet. Zo sluit Chelsea 2023 af met 6/9 als tiende. Lavia, ex-RSCA, mocht een halfuur meespelen en werd door de Chelsea-fans bejubeld op X:

"Lavia ziet er erg in vorm uit en dat vind ik geweldig!"