Voorbeschouwing Anderlecht-Genk: alles wat je moet weten!

Anderlecht en Genk kijken elkaar zaterdagavond recht in de ogen. RSCA kan met winst de druk bij Club Brugge en Union leggen die maandag spelen. Genk is daarentegen uitgeteld na de twee nederlagen tegen Club Brugge en de 4-1 afstraffing tegen Cercle Brugge van vorige week. Ook trainer Vrancken gaf er de brui aan en zette een stap opzij met de blik op volgend seizoen gericht. Toch zullen de Genkies er alles aan doen om paars-wit een hak te zetten.

Opstelling Anderlecht

Schmeichel staat opnieuw in het Brusselse doel met Augustinsson, Debast, Gattoni en Sardella voor hem. Gattoni vervangt de geblesseerde Vertonghen die waarschijnlijk ten vroegste tegen Antwerp opnieuw fit is. Op het middenveld starten Delaney, Rits en Verschaeren. Die laatste komt terug van een blessure en mocht tegen Union twintig minuten invallen. De flanken worden bestreken door Stroeykens en Rits. Dolberg krijgt opnieuw de voorkeur op Vazquez.

Opstelling Genk

Ook bij Genk zien we de te verwachten defensie: Vandevoordt speelt zijn laatste matchen bij de Limburgers. Voor hem spelen McKenzie, Sadick en Cuesta in een driemansdefensie. De wingbacks worden bezet door Kayembe en El Ouahdi. Galarza en Hrosovsky bezetten het middenveld met El Khannous op de tien. Interim-coach Olivieri kiest voor Tolu én Zeqiri. Die laatste was auteur van de late penaltygoal in de laatste confrontatie tegen paars-wit.

Meer lezen over deze wedstrijd? Klik hier!