Wie is Nathan Verboomen, de Belgische scheidsrechter die stilaan mag rekenen op Europees voetbal?

Scheidsrechter zijn, het is allesbehalve een gemakkelijke job. In zo goed als alle landen zijn ze wekelijks het mikpunt van spot. Niet altijd terecht, uiteraard. In België is dat helaas niet anders. Bij UEFA zien ze alleszins talent op de Belgische velden, want naast Lawrence Visser - die onlangs sterk floot in de Champions League - en Erik Lambrechts hebben ze een toekomstplan voor Nathan Verboomen en co. Maar wie is Nathan Verboomen nu eigenlijk?

Wie is Nathan Verboomen?

Nathan Verboomen is een Belgische scheidsrechter, geboren te Leuven. Hij zag het licht op 25 juni 1988 en is momenteel dus 34 jaar. Verboomen behoort ondertussen zeker tot de meer ervaren refs in eerste klasse, want hij maakte op 13 augustus 2016 al zijn debuut in de Jupiler Pro League. Hij mocht toen Westerlo-Eupen in goede banen leiden. Sinds 2019 behoort hij ook tot het kransje van FIFA referees. Zelf voetbalde Verboomen in zijn jeugd voor FC Rapid Bertem.

Heeft Nathan Verboomen een gewone job?

Absoluut, Nathan Verboomen leeft niet alleen van scheidsrechter zijn. Verboomen is namelijk Sports Nutrition Advisor bij 6d Sports Nutrition. 6d Sports Nutrition is een bedrijf dat voedingssupplementen ontwikkelt, speciaal op maat van atleten. Ze werken onder andere samen met Antwerp.

UEFA Nathan Verboomen Europees

Verboomen mag zich ook stilaan beginnen opmaken voor Europese avondjes: "Bij UEFA was ik verrast dat er de laatste tien à twaalf jaar niet één scheids van België was. Al denk ik dat de eerste stappen gezet zijn. Lawrence Visser floot al twee matchen in de Cham­pions League, Erik Lambrechts is actief in de Europa League en nog anderen, zoals Nathan Verboomen, worden nauwgezet gevolgd.”, waren de woorden van Herbert Fandel, nieuwe voorzitter van het Professional Refereeing Board.

Nathan Verboomen UEFA Europa fluiten

Verboomen mocht al eens meetrainen met Charleroi:

Ook interessant