Verrassend! Gent-speler wil opnieuw kampioen worden: “Met ons team is dat zeker mogelijk”

In 2015 speelde KAA Gent voor het eerst in hun geschiedenis kampioen. Sindsdien behoort Gent elk seizoen tot de kanshebbers voor de titel, maar tot nu stelde het telkens teleur. Veel spelers van in die tijd vertrokken en na een aantal trainerswissels is de stabiliteit bij La Gantoise wat weg. Laurent Depoitre was in het kampioenenjaar beslissend door zijn dertien doelpunten en negen assists. Na wat omzwervingen kwam hij in 2019 terug en vormt hij nu met Tariik Tissoudali een complementair aanvalsduo. 

Laurent Depoitre

De boomlange spits begon zijn carière bij een aantal clubs in de lagere klassen. Langzaamaan klom hij zijn weg naar boven en in 2012 verhuisde hij naar (de toen nog tweedeklasser) KV Oostende. Door zijn goede prestaties lonkten vele clubs naar zijn handtekening, maar het was KAA Gent die aan het langste eind trok. Daar won hij de titel en de Supercup in 2015. Na periodes bij FC Porto en Huddersfield, kwam hij terug naar het oude nest.

Dit seizoen zal Gent nog alles uit de kast moeten halen om de Champions' play-offs te bereiken. Zelf heeft Depoitre er nog vertrouwen in: "Ik zou graag nog eens de momenten van 2015 herbeleven. Als ik ons team nu zie, denk ik dat het ook mogelijk is dat opnieuw mee te maken. We zijn wat ongelukkig geweest in het begin van het seizoen, dat maakt het moeilijk om de Champions' play-offs te halen. Maar ik vind dat we daar honderd procent in thuis horen. Dan kan je ook voor de titel strijden". 

Gent

Dit seizoen loopt het opnieuw stroef bij Gent en zal het nog nog goed kunnen rekenen op hun spitsenduo. Met nog zeven speeldagen voor de boeg moeten ze nog een achterstand van vijf punten op Anderlecht zien goed te maken. Gent kan zich ook nog optrekken aan het feit dat ze nog steeds actief zijn in de beker en in de Conference League.