Deze JPL-ploegen haalden thuis de meeste punten, met heel verrassende eerste en laatste!

Door de Covid-maatregelen werd er lange tijd minder of geen publiek toegelaten in de Belgische stadions. Dit had een vreemde impact op het thuisvoordeel. Dit seizoen zijn de fans (grotendeels) terug toegelaten en dat merk je aan de resultaten in eigen huis. 

Stand thuiswedstrijden JPL

Voetbalflitsen maakte een eigen, alternatief klassement waarbij enkel punten van thuiswedstrijden werden meegeteld. KV Mechelen staat hierin verrassend eerste met 29 punten, Ze wonnen in veertien thuiswedstrijden de meeste punten, kort gevolgd door Union en Club Brugge. Helemaal beneden in deze tabel zien we nog een verrassing, namelijk Standard. De Luikse ploeg, van wie de fans nochtans aanzien worden als vurig en passioneel, kunnen hun spelers blijkaar niet goed genoeg motiveren om punten te halen in eigen huis. Dit seizoen haalden ze maar elf punten in dertien thuiswedstrijden.

Andere ploegen

Als we gaan kijken naar de andere clubs, dan merken we bijvoorbeeld dat Seraing en Beerschot het verrassend goed doen. Seraing, die in het nomaal klassement zeventiende staat, vinden we hier terug op een knappe tiende plek. Verder herkennen we Genk, Antwerp, Gent en Anderlecht op respectievelijk plek vier, vijf, zes en zeven.