Deze 11 spelers zijn de grootste opkomende talenten bij Anderlecht, waaronder Zeno Debast

In het verleden zijn er al veel spelers doorgebroken uit Neerpede, denk maar aan Romelu Lukaku, Dennis Praet, Leander Dendoncker en Youri Tielemans. De volgende generatie staat al op de deur te kloppen, en daar zit veel talent bij. Bij Voetbalflitsen hebben we een lijstje gemaakt van de tien grootste opkomende talenten uit de Anderlecht-jeugd op dit moment. In dit artikel zullen we er een aantal uitlichten.

Zeno Debast

Met een marktwaarde van 800.000 euro (volgens Transfermarkt) en al drie wedstijden bij het eerste elftal dit seizoen is het duidelijk dat Zeno Debast een groot talent is. De centrale verdediger van 18 is al jarenlang vaste waarde bij de jonge Rode Duivels en hoopt dit binnenkort ook te worden bij Anderlecht. Met Vincent Kompany onder zijn hoede komt dit ongetwijfeld goed.

Mario Stroeykens

De aanvallende middenvelder van 17 jaar heeft ondertussen al acht wedstrijden gespeeld in de Jupiler Pro League en er zullen nog veel volgen. Kompany toont duidelijk dat hij gelooft in het jonge talent en dat is met rede. Met zijn polyvalentie kan Mario Stroeykens in principe ook uit de voeten op de spitsenpositie en hij omschrijft zichzelf als een 'fysiek, sterke speler die ook snel is'.

Julien Duranville

De 15-jarige vleugelaanvaller heeft nu al een profcontract op zak en is de man van de toekomst bij Anderlecht. Julien Duranville is Belgisch jeugdinternational en speelt al sinds zijn zevende bij RSCA. "Hij is razendsnel, een onberekenbare dribbelaar en ook doelgericht. Julien is ook een echte winnaar. Als hij op dit tempo progressie blijft maken, zullen de Anderlecht-supporters nog veel plezier beleven aan hem", zegt Jean Kindermans, directeur van de RSCA Belfius Academy.

Overige

Recent hebben enkele jeugdspelers een profcontract getekend of hun contract verlengd. Zo zetten spelers als Sullyan Amisso (18), Tristan Degreef (17) Aurelio Leo Virisario (15) en Mohamed Bouchouari (21) hun handtekening onder een contract. Nils De Wilde, Lucas Stassin, Simion Michez, Kristian Arnstad, Luca Monticelli, Enock Agyei en Ethan Butera zijn de andere namen in het lijstje. Ook Rayane Bounida (15) kon nog op dit lijstje, maar gaf al aan weg te willen. Spelers als Yari Verschaeren, Marco Kana, Francis Amuzu en Anouar Ait El Hadj zitten op zich al langer bij de A-kern en zien we niet meer als opkomend talent.

10 grootste opkomende talenten van Anderlecht

Ook interessant