"Club Brugge zal naar alle waarschijnlijkheid volgend seizoen een nieuwe trainer hebben"

"Club Brugge zal naar alle waarschijnlijkheid volgend seizoen een nieuwe trainer hebben"

Als Ivan Leko niet gaat veranderen en even koppig blijf als nu, hangt het zwaard van Damocles boven zijn hoofd. De kans dat de Kroaat volgend seizoen Brugge zal verlaten, lijkt dan ook zeer bestaand. Die conclussie trekt Chef Sport van Het Nieuwsblad Stephan Keygnaert

“Leko is een jonge coach met een uitgesproken visie op het spelletje, die uitstekend naar die visie kan toewerken, die zijn ploeg kan laten voetballen met passie en grinta en die bijzonder boeiend en onderbouwd over voetbal babbelt.”

“Maar Leko wordt evenwel al te zeer verraden, zo blijkt, door een gebrek aan ‘ervaring'. Extreem eergevoelig, soms te weinig EQ, af en toe te weinig psychologie, vaak te weinig socio-culturele flexibiliteit - Balkan-mensen zijn net zo loyaal als ze koppig en eigengereid zijn.”

“Indien het clubbestuur, dat niettemin nog achter Leko blijft staan, in de komende maanden geen evolutie ziet in zijn soms onhandige management, en Club Brugge blijft op het veld wispelturig, dan zal de evaluatie van Ivan Leko midden mei naar alle waarschijnlijkheid negatief uitvallen.”

“En dan zal Club Brugge inderdaad volgend seizoen een nieuwe trainer hebben.”