Voetbalflitsen voorspelt: deze twee clubs vervoegen zich bij de top 6

Zondag staat de razendspannende slotspeeldag van de reguliere competitie op het programma. Vanaf dan weten we zeker welke zes clubs zullen strijden om de felbegeerde titel in de Jupiler Pro League.

Union SG, Anderlecht, Club Brugge en Antwerp zijn al zeker van hun deelname aan de Champions' Play-off. Dan rest enkel nog de vraag welke twee clubs zich bij dit selecte clubje mogen vervoegen. Zowel Racing Genk, KV Mechelen, Cercle Brugge en AA Gent maken nog kans.

Racing Genk en KV Mechelen hebben hun lot in eigen handen. Met respectievelijk 46 en 45 punten staan ze bij het ingaan van de slotspeeldag boven AA Gent en Cercle Brugge, die beide 44 punten behaalden. Als een van beide ploegen zondag wint, zijn ze sowieso zeker van de top zes. 

Gent en Cercle Brugge moeten dus hopen op puntenverlies van hun concurrenten, maar in principe trekken zij twee haalbare kaarten. Genk neemt het op tegen Westerlo en KV Mechelen tegen OH Leuven. Ook Cercle Brugge zou in principe moeten kunnen winnen van RWDM, net als AA Gent dat Charleroi treft.

De voorspelling van Voetbalflitsen

Wij verwachten dat zowel KRC Genk als KV Mechelen zullen doen wat ze moeten doen: winnen. Voor Westerlo, de tegenstander van Genk, staat er niet al te veel meer op het spel. Zij moeten bij winst kijken naar het resultaat van de ploegen boven hen. De motivatie bij de Limburgers zal vermoedelijk dan ook veel groter zijn. 

OH Leuven heeft de drie punten wel broodnodig om te ontsnappen aan de Relegation Play-offs. Toch achten we de kans klein, want zelfs als OHL zou winnen, moeten ze nog steeds hopen op verlies van Charleroi én Westerlo. Het wordt dus mentaal een heel zware wedstrijd voor de Leuvenaars.