35-jarige Lombaerts gaat op pensioen na jaar B-kern: "Ik trok al eens makkelijker een fles open"

Nicolas Lombaerts heeft zijn pensioen als profvoetballer aangekondigd. Zo'n verrassing was dat niet, want de KV Oostende-verdediger vertoefde al een jaar in de B-kern. De 35-jarige Lombaerts maakte een fijne babbel met Het Laatste Nieuws.

"Natuurlijk leefde ik er naast de trainingen veel minder voor. Je voelt dat je trager wordt en niet meer zo fit bent. In het weekend bleef ik wel eens op een feestje hangen. Of ik trok al eens makkelijker een fles wijn open. Dingen die ik tijdens mijn carrière nooit heb gedaan als er 's anderendaags match of training was.", aldus Lombaerts.

Die periode in de B-kern vond hij niet zo erg, integendeel: "Het Was een openbaring - die periode in de B-kern heeft de stap richting mijn pensioen écht gemakkelijk gemaakt. Ik hoefde niet na te denken over 'een extra jaartje' of 'het zwarte gat'. Een afscheid in mineur? Misschien wel, maar ik heb er absoluut geen problemen mee.", besluit Lombaerts.

Volg ons nu ook op Instagram: 

Volg ons nu ook op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Hahaha, deze klassieker blijft goed! Je 2de en 4de @ zijn de man met de badmuts 😅 ##fail##funny##beach##football##foryou##foryoupage

♬ Prank master - Tik Tok