DOM! Club-huurling laat zich provoceren en mist cruciale return: "Moet zijn mond leren houden"

Loïs Openda wordt dit seizoen door Club Brugge voor de tweede keer op een rij uitgeleend aan Vitesse. Daar is hij een vaste waarde in de ploeg geworden, maar helaas komt er ook een minder mooie kant van Loïs Openda naar boven. Hij laat zich makkelijk opnaaien, zo kreeg hij enkele weken geleden een rode kaart door een elleboogstoot uit te delen aan een tegenstander.

Rapid Wenen

Donderdagavond was het tijdens het Conference League-duel tussen Rapid Wenen en Vitesse weer van dat, hij liet zich uit te tent lokken en pakte zo een onnodige gele kaart, waardoor hij geschorst is voor de belangrijke terugwedstrijd tegen Rapid Wenen (2-1 achterstand). Loïs Openda is een belangrijke schakel bij Vitesse, zo speelde hij dit seizoen al 32 wedstrjiden waarin hij zestien keer een doelpunt wist te maken. Scoren deed hij ook tegen Rapid Wenen.

Loïs Openda

"Je gaat uit van het professionalisme van een speler. Zeker als je net terug bent van een schorsing door een elleboogstoot, verwacht je dat hij even een pas op de plaats maakt en zich niet laat uitlokken. Dat hij zich nu weer laat uitlokken... Het kon veel spelers gebeuren, maar juist hij moest deze keer zijn mond houden", aldus de Nederlandse analist Marciano Vink over Loïs Openda.