Wie is Ismael Saibari, de 22-jarige Belgische Marokkaan die dit seizoen doorbreekt bij PSV?

Heb jij al ooit gehoord van Ismael Saibari? De Spaanse Marokkaan groeide op in België, waar hij respectievelijk uitkwam voor Willebroek-Meerhof, Beerschot-Wilrijk, RSC Anderlecht en KRC Genk. In de zomer van 2020 verliet hij de Limburgers voor een buitenlands avontuur. Hij tekende een contract bij jong PSV, de beloftenploeg van PSV Eindhoven. Twee seizoenen lang was de aanvallende middenvelder actief in de Keuken Kampioen Divisie, de Tweede Klasse van Nederland. Daar was hij in 50 wedstrijden goed voor acht goals en elf assists. Dit seizoen komt hij uit voor de A-ploeg van PSV.

Ismael Saibari België Marokko

PSV besloot vorige zomer om zijn contract open te breken tot 2025. De 22-jarige Saibari sloot zo meteen ook aan bij de A-kern en kreeg er al enkele kansen. Zo was hij al actief in de Champions League-kwalificatie, de Europa League en de Eredivisie. Hij kwam dit seizoen 20 keer in actie en gaf voorlopig twee assists. Saibari heeft een marktwaarde van drie miljoen euro en komt uit voor de beloftenploeg van Marokko. Hoewel hij een sterke link heeft met België en ook voor ons land zou kunnen uitkomen, kiest hij nu definitief voor Marokko. Een beetje hetzelfde verhaal als Anass Zaroury.

Roberto Martinez

Opvallend: Roberto Martinez had contact met de Antwerpenaar om hem naar de Rode Duivels te lokken, maar zonder succes. “Ik vond het geweldig dat zo’n grote naam uit de voetballerij zich voor mij meldde, maar heb hem verteld dat ik voor Marokko kies. Daarop liet hij weten dat ik in de toekomst welkom blijf, als ik mijn debuut nog niet heb gemaakt.”, aldus Saibari. Zeg nooit nooit, nu België een nieuwe bondscoach heeft.

Hier zien we een leuk interview met Ismael Saibari in de auto:

Saibari scoorde in 2021 nog deze opvallende owngoal...

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link