Winstkansen in Gent – Genk!

Zondagavond sluiten KAA Gent en Racing Genk speeldag twee van de Jupiler Pro League af. Beide teams hebben donderdag nog succesvol een Europese klip omzeild en mogen naar de laatste voorronde van de Europa League. Maar wat brengt de belangrijke topper in de Jupiler Pro League op zondag?

Zowel Gent als Genk hebben er afgelopen week een Europese verplaatsing op zitten. Racing Genk won op cruise-control op bezoek bij het Ierse Cork City, het werd er 1-2 dankzij goals van Buffel en Dewaest. Gent hield het bij een bescheiden 0-0 gelijkspel op bezoek bij Viitorul Constanta, maar dat was meer dan voldoende nadat de Bufalo’s de heenmatch tegen de Roemenen al met 5-0 forfaitcijfers hadden gewonnen.

In onze eigen Jupiler Pro League kwam Gent vorige week ook al niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Kortrijk. Genk nam wel een goede start. Het klopte thuis KV Oostende met 1-0, maar het had ook helemaal anders kunnen lopen. Oostende had er eigenlijk altijd moeten scoren én de defensie van de Limburgers was niet altijd even secuur. Het is en blijft wachten op een échte vervanger van Kabasele.

Genk heeft desondanks de smaak te pakken, het won nu drie matchen op rij en wil doorgaan op zijn elan! Peter Maes is tevreden dat er al zo snel op het seizoen toppers gespeeld moeten worden. Gent daarentegen moét eigenlijk al winnen, want met één of twee op zes zouden de jongens van Vanhaezebrouck hun competitiestart toch hebben gemist.

Eén constante die ons opvalt in de onderlinge duels uit de Jupiler Pro League is het gebrek aan goals. In de laatste drie onderlinge matchen die in Gent werden gespeeld, werd er bijzonder weinig gescoord. Twee keer werd het 0-0 en één keer pakte Gent de winst dankzij een 1-0 zege. Het geeft aan dat beide teams enorm aan elkaar gewaagd zijn. Dat was trouwens ook het geval op de laatste speeldag van PO1 vorig seizoen toen Gent tegen Genk in extremis nog zijn derde plaats moest zien vast te houden in de Ghelamco Arena. Het werd een scoreloos gelijkspel en Gent slaagde in zijn opzet.

Wie denkt dat het zondag wéér een match wordt waarin weinig wordt gescoord, kan kiezen uit verschillende opties. Denk je niet dat de beide teams gaan scoren? Dan krijg je van Unibet een hoge 2,05 notering. Of misschien durf je wel gokken op nog maar eens een 0-0 tussen Gent en Genk? Dan vermenigvuldig je voor een correct resultaat liefst 11x je inzet!

Wil je onze mening? Wij hebben -net zoals Unibet- zo het vermoeden dat beide teams wél raak zullen treffen. De bookies gaan er alvast ook van uit dat er een paar keer gescoord zal worden. Dat bewijzen de noteringen. ‘Beide teams scoren’ staat momenteel aan een matige notering van 1,75. Voor een gokje op een totaal van minder dan 2,5 goals krijg je wel 2,04 keer je inzet terug wat betekent dat Unibet dit weinig waarschijnlijk acht.

Wil je een paar extra argumenten? Gent haalt voorlopig nog geen constant niveau en zal moeten uitkijken voor de vlijmscherpe (tegen)aanvallen van de Limburgers. Met aanvallers als Karelis en Samatta is het sowieso voor elke verdedigen 90 minuten lang opletten. Wie gokt op een doelpuntje van één van beide Genkse topspitsen krijgt daarvoor trouwens een interessante odd van 3,65.

Maar ook Gent prikt er volgens ons minstens ééntje binnen. Zonder Kabasele is Genk achterin nog niet helemaal top, de organisatie kan beter. Bij Gent worden smaakmakers Kums en Depoitre zondag bovendien weer in de basis verwacht. Let wel op… Van de laatste 25 thuismatchen die Gent speelde in de Pro League, slaagde het er slechts 1(!!) keer niet in om te scoren in de Ghelamco. Tegen wie? Juist ja, Genk dus!

Conclusie? Ondanks een reeks van drie opeenvolgende zeges zien wij Genk zondag niet winnen in de Ghelamco Arena. Buitenshuis konden ze in de Pro League trouwens in geen van hun vier laatste duels de drie punten pakken. Daarom adviseren wij de durvers om te gokken op een gelijkspel, waarvoor je 3,70 keer je stake terugkrijgt.

Haast je dus snel naar de site van Unibet en plaats een weddenschap op de wedstrijd Gent-Genk. Voor nieuwkomers die nog geen account hebben of geen geld meer op hun account hebben, heeft Unibet erg interessante promoties klaar. Wacht dus niet en surf als de bliksem naar Unibet.be !