Fanatieke supportersclan van 2e Provincialer neemt afscheid met unieke pyroshow voor dat niveau (VIDEO)

Niet enkel in de hoogste reeksen van het Belgisch voetbal zijn er gekke sfeeracties of supportersgroepen die met Bengaals vuur zwaaien. Ook in de provinciale reeksen kom je dit af en toe tegen, weliswaar in mindere mate. Een Belgische amateurclub met een erg fanatieke aanhang is Willebroekse SV, een club uit de Antwerpse Tweede Provinciale. Met hun ultra's zijn ze elke thuis- en uitwedstrijd op de afspraak en zorgen ze voor een straffe sfeer voor dat niveau. Afgelopen weekend was de laatste wedstrijd voor supportersclan Willebroek Youth. Zij dragen de fakkel over aan de Willebroek Casuals, de nieuwe supportersgroep van de Antwerpse club.

Willebroek Youth geeft fakkel door aan Willebroek Casuals

"One last time", viel er afgelopen weekend te lezen op het Instagram-kanaal van Willebroek Youth, een supportersgroep van Willebroekse SV die het voor bekeken houdt. Zij zorgden de afgelopen jaren voor enorm veel straffe sfeervideo's aan de hand van tifo's, gezangen en pyromateriaal. De bende stond gekend als één van de fanatiekste supportersgroepen uit het provinciale voetbal. Samen met de Willebroek Casuals verzorgden zij afgelopen weekend in en tegen Brasschaat hun allerlaatste sfeeractie. De Willebroek Casuals zijn de opvolgers van Willebroek Youth, wat dus wil zeggen dat de fanatieke aanhang niet zomaar verdwijnt.

Willebroekse Sportvereniging historie

De Antwerpse club werd pas opgericht in 2011 en speelt dit seizoen voor het tweede jaar op rij in Tweede Provinciale. In 2000 werd er een fusie aangegaan met FC Meerhof. Dat leidde tot de oprichting van KVC Willebroek-Meerhof. De fusieclub kon zich de volgende jaren steeds handhaven in het nationale voetbal. In 2011 moest de club noodgedwongen de clubwerking stopzetten door financiële problemen. Na het verdwijnen van de fusieclub werd Willebroekse SV opgericht en kregen ze 9574 als stamnummer. 

Brasschaat vs Willebroekse SV sfeeractie

Op onderstaande video's zien we straffe beelden uit Tweede Provinciale. Voor en tijdens de wedstrijd tussen Brasschaat en Willebroekse SV, staken de ultra's van de bezoekers enorm veel pyromateriaal af en bleven ze gedurende de hele wedstrijd zingen. Dat Willebroekse SV met 5-1 verloor van Brasschaat en de week voordien met 1-8 van VC Wilrijk, maakt het des te straffer dat ze hun ploeg zo blijven aanmoedigen. Je kan er alleen maar respect voor hebben, zolang het niet uit de hand loopt en veilig blijft. Unieke beelden in het Belgisch amateurvoetbal!

Willebroekse SV vs Bevel FC

Vorig seizoen was er ook al een pyroshow te zien voorafgaand aan het duel tussen Willebroekse Sportvereniging en Bevel FC in Tweede Provinciale. Best straf als je weet dat de club absoluut geen hoogvlieger is in de reeks en moet vechten tegen degradatie.

Willebroekse SV heeft ongetwijfeld één van de beste supporters uit het Belgisch amateurvoetbal. Drie jaar geleden waren er deze spectaculaire beelden voorafgaand aan de match tussen Willebroekse SV en Leest:

Ook interessant