Veelbesproken ex-speler van Club en Anderlecht zet punt achter zijn carrière

Ronald Vargas heeft woensdagavond zijn pensioen aangekondigd. De 34-jarige Venezolaan vond maar geen nieuwe club na zijn vertrek bij Deinze en heeft besloten zijn voetbalcarrière te beëindigen. Dat deed hij via een prachtige, maar ook emotionele video op zijn sociale media.

Club Brugge en Anderlecht

Ronald Vargas is natuurlijk een bekende naam in het Belgische voetbal. In de zomer van 2008 streek hij neer bij Club Brugge. Het werd voor hem zijn eerste buitenlandse club ooit, een serieuze aanpassing qua cultuur en klimaat. In totaal speelde hij drie seizoenen voor Club Brugge, waarna hij de overgang maakte naar RSC Anderlecht. Deze overgang werd felbesproken, niet onlogisch gezien de rivaliteit tussen beide clubs.

Afscheidsvideo Ronald Vargas

Ook bij RSC Anderlecht speelde hij drie seizoenen, weliswaar kende hij er veel blessures. Toch wel een smet op zijn carrière. Vargas had veel pech en moest meermaals terugvechten. Andere clubs waar hij heeft voor gespeeld: AEK Athene, Balikesirspor, Newcastle United Yets, KV Oostende en Deinze. We herinneren Vargas ons als een enorm goede speler, maar die helaas te vaak geblesseerd was. Zie hieronder zijn afscheidsvideo: