Duurstbetaalde speler ter wereld op non-actief gezet in China: ''Hij kampt met overgewicht en is niet fit''

Duurstbetaalde speler ter wereld op non-actief gezet in China: ''Hij kampt met overgewicht en is niet fit''

Het verblijf van Carlos Tévez in China is voorlopig nog geen doorslaand succes. Eerder doken er berichten op dat de Argentijnse spits alweer wil vertrekken uit het verre Oosten, maar op dit moment is hij ook niet fit genoeg. Dat is de mening van Wu Jingui, zijn nieuwe trainer bij Shanghai Shenhua. 

''Fysiek niet klaar om te spelen en niet fit genoeg''
Wu Jingui werd deze week aangesteld als opvolger van Gus Poyet, die na de 2-1 nederlaag Henan Jianye kon vertrekken. De nieuwe trainer van Shanghai Shenhua doet voorlopig geen beroep op Tévez, zo vertelt hij tegen Chinese journalisten. “Op dit moment kies ik hem niet. Hij is fysiek niet klaar om te spelen en niet fit genoeg,” zegt Wu Jingui.

''Als je niet in staat bent te presteren, kom je niet in de basis''
“Hij kampt met overgewicht, evenals Fredy Guarín. Ik moet de verantwoordelijkheid voor het team en de club nemen. Als je niet in staat bent om optimaal te presteren, kom je niet in aanmerking voor een plek in de basiself,” stelt de Chinese oefenmeester over Tévez, die onlangs terugkeerde van een enkelblessure.

Contract maakt een vertrek onmogelijk
Tévez verkaste in december 2016 van Boca Juniors naar Shanghai Shenhua en tekende een contract tot het einde van 2018. In China verdient de Argentijn een astronomisch salaris en krijgt hij naar verluidt jaarlijks zo’n veertig miljoen euro op zijn bankrekening gestort. Desondanks zou Tévez niet gelukkig zijn in het Verre Oosten en alweer bezig zijn met een terugkeer naar zijn oude club Boca Juniors. Zijn contract bij Shanghai Shenhua zou het echter niet mogelijk maken om voortijdig te vertrekken.

In het verleden wist Carlos Tevez beter te presteren: