17 en 18 jaar: Club-fans zien 2 opmerkelijke spelers debuteren in nieuwe zege van Club NXT

Club NXT won zaterdagavond met 1-0 van Francs Borains en blijft zo bovenin meedraaien in de Challenger Pro League. De winning goal kwam op naam van Lenn De Smet, die de beslissende pass kreeg van zijn tweelingbroer Liam De Smet. Er waren zaterdag ook twee debutanten: Axl De Corte en Bi Abdoul Kader Yameogo. De twee jonkies kunnen met de zege én de clean sheet terugblikken op een geslaagd debuut.

Axl De Corte Club NXT

In doel was er zaterdagavond een plekje voor de zeventienjarige Axl De Corte. De jonge doelman verving Nick Shinton en hield meteen de nul. De Corte kwam in 2018 over van de jeugd van KV Mechelen en is nu bezig aan zijn eerste seizoen met de beloften van Club Brugge in de Challenger Pro League. De man is trouwens ook een Belgisch jeugdinternational en speelt met het rugnummer 20.

Bi Kader Yameogo Club NXT

Terwijl Axel De Corte aan de wedstrijd begon, maakte Bi Abdoul Kader Yameogo zijn debuut door in minuut 87 Joaquin Seys te vervangen. De achttienjarige Ivoriaan kwam in september over van ASEC Mimosas en speelt centraal achterin. Sommigen noemen hem al de nieuwe Abakar Sylla. Bi Kader speelde natuurlijk maar een paar minuten mee tegen Francs Borains, maar de komende weken zal hij ongetwijfeld meer kansen krijgen. Een geslaagd debuut voor de twee jonkies van Club Brugge. Een serieus contrast met de A-ploeg, waar coach Deila onder vuur kwam te liggen na de 2-1 nederlaag op Sclessin.

Bi Abdoul Kader Yameogo won met ASEC Mimosas nog de dubbel in Ivoorkust: