Ooit volledig onbekend in JPL, nu marktwaarde van €10 miljoen én vaste waarde in Bundesliga

Elk jaar passeren er tientallen leenspelers in de Jupiler Pro League. Van de meeste hoor je achteraf niet veel meer, maar de Braziliaan Tuta is een uitzondering. De 22-jarige centrale verdediger is een vaste waarde in de defensie van het Duitse Frankfurt en heeft momenteel een marktwaarde van 10 miljoen euro. Niet zo speciaal, denk je? Wel als je weet dat hij in het seizoen 2019/2020 veertien wedstrijden speelde in de Jupiler Pro League. Die wedstrijden speelde hij bij KV Kortrijk, toen hij amper 2.2 miljoen euro waard was. 

Marktwaarde Tuta

Tuta, voluit Lucas Silva Melo, werd geboren in het Braziliaanse São Paulo op 4 juli 1999. In de winter van 2019 maakte hij de overstap van Brazilië naar Europa. Hij kwam terecht bij het Duitse Frankfurt en na een half seizoen werd hij uitgeleend aan KV Kortrijk. De centrale verdediger veroverde veertien basisplaatsen bij de Kerels en scoorde daarin één doelpunt.

Jupiler Pro League

Na een seizoentje in de Jupiler Pro League keerde hij terug naar Duitsland en daar is hij nu al twee seizoenen een vaste waarde achterin bij Frankurt. Dit seizoen speelde hij al 27 wedstrijden voor de Duitsers, waarvan zeven in de Europa League. Door zijn twee goede seizoenen steeg zijn marktwaarde tot tien miljoen euro. De marktwaarde van de Braziliaan kende een straffe opmars!