Kampioenenmaker van Club Brugge bezorgt Turkse ploeg 1ste zege met winning goal in 88ste minuut!

Abdoulay Diaby is een naam die voor de Belgische voetbalfans niet onbekend zal klinken. De voormalige ster van Club Brugge en Anderlecht zorgde zaterdagavond voor een mooie prestatie bij zijn 'nieuwe' club Pendikspor. De 32-jarige Malinese aanvaller scoorde het winnende doelpunt in de 88ste minuut, waardoor zijn team haar allereerste competitiezege van het seizoen behaalde.

De carrière van Abdoulay Diaby

Diaby, bekend om zijn snelheid en doelgerichtheid, heeft eerder voor topclubs in België en daarbuiten gespeeld, waaronder de Portugese ploeg Sporting Lissabon. Bij Club Brugge kende hij echter zijn hoogtepunt, waar hij twee keer Belgisch kampioen werd en indrukwekkende statistieken van 36 doelpunten en 20 assists behaalde. In 2018 verkocht Brugge Diaby aan Sporting voor 4.5 miljoen euro, maar sindsdien heeft hij echter moeite om zijn oude vorm terug te vinden.

Diaby's winning goal Pendikspor

De zaterdagavondwedstrijd in de Turkse voetbalcompetitie tussen Pendikspor en Konyaspor bevestigde toch dat Diaby nog steeds van grote waarde kan zijn. Zijn doelpunt in de 88ste minuut, dat de score naar 2-1 bracht, bezorgde Pendikspor haar allereerste competitiezege van dit seizoen. Deze drie punten kunnen cruciaal zijn om te 'overleven' in de Turkse competitie. Pendikspor staat op de achttiende plaats in de competitie en speelt haar volgende match thuis tegen Fenerbahçe, de eerste in de stand. Ook een andere ex-Club Brugge-speler presteert goed bij zijn nieuwe ploeg. Het is geen geheim dat de afgelopen jaren tegenvielen voor Diaby, maar hopelijk geeft dit recente doelpunt hem het vertrouwen om zijn goeie vorm terug te vinden.

Geniet hier nog eens van Diaby's doelpunten in de kampioenenmatch tegen Anderlecht:

Ook interessant