Kompany en Refaelov in koor: "Twijfelgevallen in het voordeel van de tegenstander!"

RSC Anderlecht verloor woensdagavond met 0-2 van Cercle Brugge. De Vereniging won verdiend, maar speelde wel lange tijd met een man meer. Wesley Hoedt kreeg namelijk een rode kaart. Vincent Kompany stelt zich toch echter vragen bij de wedstrijdleiding. Vorig weekend kreeg paars-wit geen penalty op Mechelen, maar nu wel een rode kaart tegen Cercle Brugge. Kompany merkt op dat de meeste beslissingen van de VAR de laatste tijd in hun nadeel uitdraaien.

Vincent Kompany

"Vijf dagen geleden in Mechelen bekeek de VAR de trekfout op Raman zonder gevolg en nu oordeelt hij dat dit rood is. Ik sleep een gevoel mee: beslissingen die fiftyfifty zijn, draaien negatief uit voor ons. Het is eerder 51 procent voor de tegenstander en 49 procent voor ons en dat soort details zijn vaak beslissend. We moeten gewoon blijven werken.”, aldus Kompany.

vincent kompany anderlecht wesley hoedt cercle brugge

Lior Refaelov

Lior Refaelov volgde zijn coach. De twijfelgevallen zijn de jongste weken vaak in het voordeel van de tegenstanders. Ik weet niet waarom. Wij etaleren toch altijd fair play en zijn respectvol naar scheidsrechters en tegenstanders?”, aldus de voormalige Gouden Schoen.

lior refaelov anderlecht wesley hoedt

Ook interessant