Toekomstige Rode Duivel? KRC Genk haalt 19-jarige Belgische verdediger terug naar België ... uit Italië

Doet de naam Daan Dierckx jou een belletje rinkelen? Misschien wel, misschien niet. Bij Voetbalflitsen lichten we graag aankomende Belgische talenten uit. Eéntje daarvan is dus Daan Dierckx. De 19-jarige centrale verdediger komt namelijk over van Parma en gaat op uitleenbeurt bij KRC Genk. Een andere toekomstige Rode Duivel zit momenteel bij de U19 van Juventus.

Daan Dierckx

Daan Dierckx keert terug naar het oude nest. Na een teleurstellend seizoen bij Parma, waar hij geen minuut speeltijd kreeg, komt hij terug op een uitleenbasis naar KRC Genk. Hij zal zich wel eerst moeten bewijzen bij Jong Genk in Eerste Klasse B, om zich zo eventueel in de kijker van Wouter Vrancken te spelen. Daan Dierckx ruilde in januari 2021 de jeugd van KRC Genk in voor Parma. Twee seizoenen geleden mocht hij acht wedstrijden spelen voor de A-ploeg van de toen nog Italiaanse eersteklasser. Hij stond onder meer in de basis tegen Sassuolo, Crotone, Lazio Roma en Sampdoria. Dat was opvallend aangezien Dierckx zelf geen minuut had gespeeld voor de eerste ploeg van Genk. Parma zakte echter naar de Italiaanse tweede klasse en ook de speelminuten van Dierckx zijn gekelderd.

Jeugdinternational

Dierckx is een Belgisch jeugdinternational en de kans is groot dat we hem ooit bij de grote jongens aan het werk zullen zien. Tegen Nederland werd nog maar eens bewezen dat het dringend tijd is voor verjonging bij de Rode Duivels, en al zeker in de verdediging. Daan Dierckx zou die positie in de toekomst misschien kunnen vervullen. Voetbalflitsen heeft trouwens een lijstje gemaakt met verdedigers die de Rode Duivels de komende jaren kunnen versterken. Daan Dierckx zijn marktwaarde bedraagt momenteel 600.000 euro. Een naam om in de gaten te houden!

Ook interessant