Wie is Mohamed Amoura, de recordaankoop van Union Saint-Gilloise?

Er is de afgelopen maanden heel wat veranderd bij Union Saint-Gilloise. Sterkhouders als Victor Boniface, Teddy Teuma en Bart Nieuwkoop liepen allemaal de deur uit. Het leek er naar uit te zien dat de Brusselaars voor een overgangsjaar stonden. Maar daar is voorlopig geen sprake van... Er werpen zich nieuwe smaakmakers op. Eén van hen is Mohamed Amoura. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Mohamed Amoura van Union Saint-Gilloise?

Mohamed Amoura is een actieve, Algerijnse voetballer die sinds de zomer van 2023 voetbalt voor Union Saint-Gilloise, in de Jupiler Pro League. Amoura is geboren op 9 mei 2000 en is op moment van schrijven dus 23 jaar. Union kocht de winger enkele weken geleden weg bij Lugano, waar hij met zeventien goals en vijf assists in 66 matchen deftige statistieken kon voorleggen. Ze geloven hard in hem, want Union betaalde maar liefst €4 miljoen. Daarmee werd hij meteen de duurste aankoop aller tijden, na Victor Boniface. Amoura maakte tegen KRC Genk al indruk en deed in de Europa League tegen Toulouse meteen de netten trillen. Van hem gaan we nog horen...

Mohamed Amoura Algerije

Amoura begon zijn profcarrière in eigen land bij ES Sétif, waar Lugano hem kwam wegplukken in de zomer van 2021. In eigen land heeft de aalvlugge flankaanvaller al naam gemaakt, want in datzelfde jaar maakte hij ook zijn debuut voor de nationale ploeg van Algerije. In die twee jaar verzamelde Amoura dertien caps, waarin hij vier keer raak trof. Zijn marktwaarde staat momenteel op €2 miljoen, maar de kans lijkt ons groot dat deze binnenkort de lucht in schiet. Een nieuwe attractie in de Jupiler Pro League!

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link