Nu al 90% zeker ... deze 2 clubs promoveren komend seizoen naar de Challenger Pro League

In het Belgische amateurvoetbal is men ondertussen toegekomen aan de winterstop, dat wil zeggen dat er al zeker twee weken geen wedstrijden worden afgewerkt. Zo ook in Eerste Nationale, waar ze ondertussen zeventien speeldagen ver zijn. Hoewel de competitie nog maar halfweg is, zijn we nu al voor 90% zeker welke twee ploegen zullen promoveren naar de Challenger Pro League: Lokeren-Temse en La Louvière. Zij spelen de tegenstand dit seizoen volledig weg en zullen onderling strijden om de titel.

Lokeren-Temse en RAAL La Louvière

Na zeventien speeldagen staat Lokeren-Temse dominant eerste in Eerste Nationale. Ze wonnen vijftien wedstrijden, speelden twee keer gelijk en verloren geen enkele keer. Met amper acht tegengoals hebben ze ook een ijzersterke verdediging. Lokeren-Temse werd vorig seizoen kampioen Tweede Nationale en is dus goed op weg om voor de tweede keer op rij te promoveren. Momenteel telt de Oost-Vlaamse fusieclub zes punten meer dan RAAL La Louvière. Deze andere ex-eersteklasser verloor ook nog niet, maar speelde wel drie keer meer gelijk. Met zeven tegengoals doen ze op dat vlak zelfs nog beter dan de leider. We kunnen wel stellen dat deze twee ploegen te sterk zijn voor de reeks en promotie naar de Challenger Pro League verdienen.

Eerste Nationale stijgers

Dit seizoen zijn er namelijk twee stijgers uit Eerste Nationale. De twee ploegen die de reguliere competitie bovenin afsluiten, én een proflicentie hebben, mogen volgend seizoen uitkomen in de Challenger Pro League. Als je weet dat Jong Gent, de derde in de stand, al vijftien punten minder telt dan Lokeren-Temse en negen punten minder dan La Louvière, dan is de kans zeer klein dat iemand hen nog zal bijbenen. Hoogstraten telt twee punten minder dan Jong Gent, terwijl Heist nog eens vier punten minder heeft. Algemene conclusie: Lokeren-Temse en La Louvière zijn dit seizoen de enige twee nog ongeslagen teams in Eerste Nationale en zijn nu al zo goed als zeker van promotie naar de Belgische tweede klasse. Maar ... het blijft voetbal!

Lokeren-Temse speelt haar thuiswedstrijden op het prachtige Daknam:

RAAL La Louvière speelt haar thuismatchen dan weer in het Stade Communcal du Tivoli: