Ooit beast in de JPL, nu KOP VAN JUT na domme rode kaart in La Liga: "Reservespelers doen het beter!"

Wie de laatste jaren de Jupiler Pro League met een oplettend oog in de gaten heeft gehouden, zal ongetwijfeld de naam Martin Hongla nog wel kennen. De Kameroener stond tussen 2019 en 2022 namelijk onder contract bij Antwerp. Vooral in het seizoen 2020-2021 groeide hij er uit tot een sterkhouder op het middenveld, alvorens voor Hellas Verona te kiezen. Met een transfersom van bijna vier miljoen, werd hij daarmee een van de duurste uitgaande transfers in de geschiedenis van Antwerp. In Italië kwam hij wel geregeld aan spelen toe, maar toch koos hij voor een uitleenbeurt aan het Spaanse Real Valladolid. In de meeste wedstrijden liet hij daar al zijn kwaliteiten zien, maar soms ging het licht ook even uit bij de Kameroener...

Martin Hongla vs Cadiz

In het duel tegen Cadiz van vrijdagavond liet Hongla zich even van zijn minder goede kant zien. Toen zijn Valladolid met 2-0 achterstond - dankzij twee goals van Theo Bongonda nota bene - ging het licht uit bij de Kameroener: hij pakte dom rood door een elleboogstoot uit te delen. Wij bundelden enkele tweets van Valladolid-fans, die woedend zijn dat Hongla zijn team in de steek leit. En dat allemaal in de strijd om degradatie...

"Wat is Hongla aan het doen? Hij stuurt zichzelf weg! Onmacht en een verloren team. Vandaag tekenen we voor degradatie."

"Mijn hemel, Hongla, waar ben je mee bezig?"

"En nu verliest Hongla zijn verstand. Het wordt de moeilijkste degradatiestrijd die we ooit hebben meegemaakt. Er is niets om ons aan vast te houden. En het ergste is dat de fans het al moe zijn."

"Dat ontbrak er nog aan... totaal onnodig wat Hongla heeft gedaan. Ik begrijp er niets van..."

"Die Hongla, we weten nu waarom hij niet bij een betere ploeg speelt. Alles wat hij heeft als goede verdediger, verliest hij in idiote zaken als deze... Tegen Barcelona zetten we spelers van het reserveteam in de verdediging. Ik denk dat ze het beter doen."

"En Hongla, wat kan ik zeggen, waarom ga je met je elleboog naar zijn gezicht? Het kan me niet schelen of het een gele of een rode kaart had kunnen zijn, je ziet dat hij niet eens vecht voor de bal, maar dat hij zijn tegenstander gewoon gaat raken..."

"Hongla moest wel een gebrek hebben om hier te komen spelen. En we weten nu wat het is. Zijn hoofd laat hem in de steek."

Martin Hongla vs Valencia

Hongla arriveerde pas eind januari bij de Spaanse eersteklasser, maar amper een week later stond hij al in de basis. Sindsdien is hij er niet meer weg te denken. Hij draagt er samen met Selim Amallah - ook fantastisch bezig - het middenveld, met Cyle Larin (nog eigendom van Club Brugge) als speerpunt. Ook donderdagavond stond Hongla aan de aftrap op het veld van Valencia én speelde hij een keurige wedstrijd. Ondanks verlies tegen Valencia, waren de fans lovend over hem.

"Hongla is de baas."

"Hongla, ik hou van je!"

"Hongla is de koning!"

"Sinds Hongla bij Valladolid arriveerde, stopte het team niet met winnen."

"Ik weet niet eens meer wat ik moet zeggen over Hongla!"

Eén van de goals van Hongla bij Antwerp:

Ook interessant