Wie is Konstantinos Karetsas, 15-jarig toptalent dat bij Jong Genk debuteerde met assist?

Dat er bij KRC Genk heel wat talent rondloopt in de jeugdreeksen, is helemaal geen geheim meer. Denk maar aan de Kevin De Bruynes en Thibaut Courtois' van deze wereld. Recenter zagen we bijvoorbeeld nog Bilal El Khannouss doorbreken in Limburg. Maar er zitten nog veel jonge parels aan te komen. Zo speelde Konstantinos Karetsas zich bij zijn debuut in de Challenger Pro League meteen in de kijker. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Konstantinos Karetsas KRC (Jong) Genk?

Konstantinos Karetsas is een Belgisch-Griekse, actieve voetballer van KRC Genk, die dit seizoen uitkomt voor Jong Genk in de Challenger Pro League. Karetsas is geboren op 19 november 2007 en is op moment van schrijven dus amper vijftien jaar. De jonge snaak speelde in de jeugdreeksen al voor Genk, maar koos in 2020 voor Anderlecht. Dat duurde amper drie jaar, want in de winter van dit jaar keerde Karetsas al terug naar Limburg. Met succes, want de aanvallende middenvelder lijkt dit seizoen op jonge leeftijd al zijn kans te krijgen in de tweede klasse, bij Jong Genk. Bij zijn debuut voor blauw-wit in 1B, liet hij meteen een heerlijke assist optekenen voor Kelvin John.

Konstantinos Karetsas nationale jeugdreeksen

Karetsas zijn talent is ook bij de KBVB niet onbekend. De youngster debuteerde in maart 2022 voor de Belgische U15, maar is al vooral aan de slag bij de U16. Onder coach David Penneman is hij een vaste waarde in de nationale ploeg onder zestien jaar. Hij speelde er al dertien keer en wist daarin drie keer raak te treffen, tegen Italië, Turkije en Denemarken. Met zijn Griekse roots is het echter niet uitgesloten dat hij nog voor Griekenland kiest, al lijkt die kans eerder klein. 

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link

Ook interessant