De ondergang van Lierse heeft al zijn gevolgen: Deze 5 spelers hebben geen zin om vanavond te spelen

Lierse mag dan wel dicht bij de afgrond staan, het werkt gewoon nog de rest van zijn PO-matchen af. Vanavond speelt het op het veld van Moeskroen. Vijf spelers zullen er echter niet bij zijn: Wils, Buytens, Frans, Bourdin en Yagan. Zo laat Sporza weten. 

Het gaan niet om blessures of schorsingen, maar wel om persoonlijke keuzes. De spelers zijn helemaal kapot van het dramatische nieuws en denken ook al na over de toekomst. Toch zijn het geen beslissingen tégen de Lierse. De spelers zullen er vanavond gewoon bijzijn op de tribunes en supporten alvast voor hun club.

"Het is een persoonlijke keuze. We hebben sinds zaterdag niet meer getraind en ik ben zondagavond de mensen van het bestuur gaan helpen om het dossier in orde te brengen. Dat heeft tot 5 uur 's nachts geduurd. Daarnaast zou een match spelen in dit weer en zo'n slechte voorbereiding onverantwoord zijn.. De kans op een blessure is dan zoveel groter. Dan geef ik liever de kans aan jongens die minder gespeeld hebben en die er wel klaar voor zijn", aldus Buyens.

Ook Thomas Wils speelt vanavond niet: "Mijn hart zegt: ik wil spelen, maar mijn verstand zegt van niet.Ik heb advies ingewonnen bij mijn broer (profvoetballer Stef) en mijn manager en zijn bevestigden mijn gevoel dat ik best niet zou spelen. Ik heb deze match ook niet nodig om mezelf in the picture te zetten bij andere ploegen. De mensen kennen mij wel", klinkt het.