Amper 31-jarige vicekampioen in JPL met RSCA-verleden dominant op kop in ... 3de Nationale

Iedereen die de Jupiler Pro League al langer volgt, heeft gegarandeerd al eens gehoord van Bryan Verboom. De linkervleugelverdediger die werd opgeleid bij Charleroi en Anderlecht, speelde in totaal 139 matchen in de hoogste Belgische voetbalklasse bij KV Kortrijk en Zulte Waregem. Na passages in Nederland en de Zwitserse Tweede Klasse, voetbalt de 31-jarige Belg tegenwoordig bij Union Hutoise in Derde Nationale. Toch straf als je weet dat deze man ooit nog vicekampioen werd in de Jupiler Pro League en de Beker won met Zulte Waregem. 

Bryan Verboom Zulte Waregem

Verboom verruilde op zestienjarige leeftijd de jeugd van Charleroi voor die van Anderlecht. Bij paars-wit speelde hij uiteindelijk nooit een wedstrijd voor het eerste team. Wel werd hij op twintigjarige leeftijd uitgeleend aan Zulte Waregem dat hem één jaar later definitief overnam. De aanvallend ingestelde verdediger werd in geen tijd een vaste waarde bij de West-Vlaamse club, die het seizoen afsloot als vicekampioen en zich zo plaatste voor de voorrondes van UEFA Champions League. 

Bryan Verboom Union Hutoise

In 2017 werd Verboom uitgeleend aan Roda JC in Nederland omdat hij steeds minder speelkansen kreeg bij Zulte Waregem. Nog een jaar later werd hij uitgeleend aan KV Kortrijk, maar daar kon hij ook niet overtuigen. In 2019 kwam hij zonder club te zitten, waarna RWDM hem oppikte. Daar kon Verboom opnieuw geen potten breken. Na passages bij La Louvière Centre (Eerste Nationale) en FC Aarau (Zwitserse Tweede Klasse) zat de nu 31-jarige Belg zelf twee jaar zonder club. Tot afgelopen zomer, want toen tekende hij een contract bij Derde Nationaler Union Hutoise.

Royale Union Hutoise FC

Terwijl Bryan Verboom in 2017 nog de Beker won met Zulte Waregem, voetbalt hij amper zes jaar later in Derde Nationale. Zijn club Royale Union Hutoise FC, met clubkleuren geel en blauw en afkomstig uit Hoei, doet het zeer goed dit seizoen. Na dertien speeldagen staan ze alleen aan de leiding met 33 punten en vier punten voorsprong op eerste achtervolgers Raeren en Aywaille. Verboom speelde al heel wat matchen mee en lijkt op weg om volgend seizoen in Tweede Nationale uit te komen. 

Bryan Verboom stond in zijn periode bij Zulte Waregem geregeld in het team van de week:

Ook interessant