HUH? Deze ploegen werden vaakst benadeeld door de VAR: Beerschot bovenaan, Club onderaan

Elke speeldag in de Jupiler Pro League levert telkens heel wat discussie op over de VAR-interventies. Sommige ploegen voelen zich vaker benadeeld dan andere. Volgens het Referee Department zijn er dit seizoen zeventien verkeerde VAR-interventies geweest. De Gazet van Antwerpen stelde een lijstje op met welke ploegen het vaakst benadeeld werden door de VAR.

Benadeelde ploegen

We zien dat Beerschot het vaakst benadeeld is geweest dit seizoen, het kreeg al vier keer een verkeerde beslissing van de VAR en nog geen één beslissing in hun voordeel. Getuige nog de Antwerpse derby waar volgens het Referee Department een penalty voor Beerschot moest worden gefloten. OH Leuven werd drie keer benadeeld door de VAR, maar zij kregen ook twee keer een beslissing in hun voordeel. Zulte Waregem, KV Kortrijk en AA Gent werden allen twee keer door de VAR benadeeld, maar kregen allemaal één VAR-beslissing in hun voordeel.

Bevoordeelde ploegen

Club Brugge, Anderlecht, Eupen en Antwerp kenden dan weer wat meer geluk. Alles samen eindigden de VAR-interventies in hun voordeel. Met drie stuks is Club Brugge de ploeg die de meeste VAR-beslissingen in hun voordeel kreeg. Antwerp kreeg twee keer het voordeel in een VAR-beslissing. En Anderlecht kreeg al één keer het voordeel bij een VAR-beslissing.

Aantal keer benadeeld door de VAR

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link