Nieuwe Gouden Schoen? Hans Vanaken is resoluut: "Qua statistieken steek ik er ver bovenuit."

Vanavond omstreeks 23h weten we wie Ruud Vormer opvolgt als Gouden Schoen. Dé grote topfavoriet is Hans Vanaken. Hoewel de Limburger flink wat concurrentie heeft uit Genk, hoopt hij de schoen toch in de wacht te slepen.

In HLN zei Hans Vanaken het volgende:

"In de eerste ronde waren Carcela en Edmilson fantastisch - dankzij hen maakte Standard in de play-offs een serieuze inhaalrace. Dit seizoen doet Genk het geweldig, met telkens attractief voetbal. Pozuelo, Malinovskyi, Trossard... Zij zullen veel punten pakken. En toch ga ik niet panikeren. Ook al win ik de eerste stemronde niet - Carcela en Edmilson zullen misschien boven me staan -, ik ga ervan uit dat ik in allebei de rondes veel punten zal halen. Omdat ik gewoonweg een ongelooflijk jaar heb gekend. Als je in 2014 al derde eindigt met 10 goals en 10 assists... Nu zit ik aan 20 goals en 20 assists - op het vlak van statistieken steek ik er ver bovenuit."

Op de vraag of Pozuelo een mooie Gouden Schoen zou zijn, antwoordde Vanaken als volgt:

"Ja. Zeker. Maar niet dit jaar. (lachje) Pozuelo is wel een speler van wie ik kan genieten. Technisch vaardig, tussen de linies lopend, een goeie laatste pass... Hij zou een mooie naam zijn op de erelijst, maar ik verdien de Gouden Schoen het meest. Ik was in 2018 de constantste van allemaal. Ik heb mijn prestaties ook kunnen omzetten in statistieken en in prijzen - drie om precies te zijn. Twee collectieve - de titel en de Supercup - en één individuele - Profvoetballer van het Jaar. Ik weet niet of ik vorig jaar ooit nog zal kunnen evenaren."