Héél bizar carrièreverloop: ex-toptalent van Club Brugge speelt op zijn 24ste in ... Luxemburg

Ken jij Niels Verburgh nog? De 24-jarige verdediger speelt tegenwoordig bij Jeunesse Esch in de hoogste klasse van Luxemburg. De centrale verdediger was in het verleden onder meer actief bij Club Brugge, Waasland-Beveren en Roda JC. Zo kwam hij aan negen optredens in de Jupiler Pro League voor de Waaslanders. 

Niels Verburgh

Niels Verburgh komt uit de jeugdopleiding van Club Brugge. De geboren en getogen Bruggeling wist nooit door te breken in het eerste elftal. Daarom koos hij in 2018 voor een uitleenbeurt aan Waasland-Beveren. In het Waasland kon hij zijn debuut maken in de Jupiler Pro League. Daarna kwam hij nog acht keer in actie tijdens play-off 2. Na zijn uitleenbeurt liep zijn contract af bij Club, Verburgh koos ervoor om niet bij te tekenen. 

Roda JC

In 2018 koos de jonge Belg voor een nieuw avontuur in de Nederlandse tweede klasse bij Roda JC. In Nederland was de verdediger een vaste waarde in de ploeg. Op twee jaar tijd speelde hij maar liefst 50 wedstrijden en kon hij zelfs twee keer scoren. In 2020 keerde de verdediger terug naar België en tekende hij een contract bij KSV Roeselare. Helaas voor Verburgh werd Roeselare failliet verklaard. Hij trok nog even naar Eerste Nationaler Knokke, maar de verdediger kon maar één wedstrijd spelen voordat de competitie werd stilgelegd door Covid. Sinds 2021 speelt hij in Luxemburg bij Jeunesse Esch, dit seizoen kwam hij al 27 keer in actie en daarin scoorde hij één doelpunt.

Niels verburgh speelt bij Jeunesse Esch