Fans Ludogorets hebben zéér DUIDELIJKE boodschap over Igor Thiago na vertrek naar Club Brugge

Bij Club Brugge zijn ze na een teleurstellend en frustrerend seizoen van plan om zich weer helemaal te moeien in de titeldebatten volgend seizoen. Dat is duidelijk uit hun transferpolitiek: na Michael Skoras werd ook Igor Thiago al voorgesteld. En mogelijk volgt deze week nog Hugo Vetlesen. Hoe dan ook: Thiago moet bij blauw-zwart de nieuwe aanvalsleider worden. Zijn club Ludogorets kondigde op Facebook al het vertrek van hun smaakmaker aan en daar werd uiteraard uitvoerig op gereageerd. Het moge duidelijk zijn: de Bulgaarse fans zien de spits allerminst graag vertrekken.

Igor Thiago Ludogorets reacties fans

Fans Ludogorets over Igor Thiago

Fans Ludogorets over Igor Thiago

Fans Ludogorets over Igor Thiago

Fans Ludogorets over Igor Thiago

Fans Ludogorets over Igor Thiago

Fans Ludogorets over Igor Thiago

Igor Thiago Ludogorets

Igor Thiago is een 21-jarige Braziliaanse spits van Ludogorets. Hij scoorde twintig goals en gaf elf assist in 53 wedstrijden. Zo scoorde hij twee keer in de Conference League-wedstrijden tegen RSC Anderlecht. Paars-wit toonde ook interesse, maar de Braziliaan koos nu voor Club Brugge. Ludogorets wilde een transfer pas aankondigen na het kampioenschap, om zich volop te kunnen focussen op de titel. En dat is dus gelukt.

Ludogorets twaalfde titel op rij

PFK Ludogorets werd woensdagavond voor de twaalfde keer op rij kampioen van Bulgarije. Sinds het seizoen 2011/2012 won de club elke keer de titel. Wat het straffer maakt: Ludogorets komt nog maar sinds 2011 uit op het hoogste niveau en greep dus nog nooit naast de titel. Bovendien pakte het dit seizoen ook nog de dubbel, iets wat hen nog maar voor de derde keer was gelukt. Igor Thiago speelde daar een belangrijke rol in, net als Sergio Padt (ex-Gent) en Jakub Piotrowski (ex-Genk). Op weg naar de titel scoorde Igor Thiago bijvoorbeeld de winning goal tegen Levski Sofia, waardoor men de koppositie van CSKA Sofia overnam.

Ludogorets in Europa

Door de titel mag Ludogorets komend seizoen aantreden in de voorrondes van de Champions League. Groen-wit moet echter vier voorrondes overleven om de groepsfase te bereiken, dat is dus nog veel lastiger dan de Belgische kampioen en vice-kampioen. Dat komt natuurlijk allemaal door het magere Europees coëfficiënt van Bulgarije. Toch slaagden ze er in het seizoen 2016/2017 in om de groepsfase van de Champions League te bereiken. Ze zaten toen in een poule met PSG, Arsenal en Basel. Dit seizoen speelden ze in de Europa League en de Conference League, waar ze in de knock-outfase werden uitgeschakeld door RSC Anderlecht (na strafschoppen).

Igor Thiago Club Brugge Instagram

Al weken werd de Braziliaanse spits Igor Thiago in verband gebracht met een overgang naar de Jupiler Pro League. Zowel Anderlecht als Genk en Club Brugge werden al gelinkt aan de aanvaller van het Bulgaarse Ludogorets. Op zijn Instagram Story poseerde hij onlangs echter met een truitje van Club Brugge, waardoor zijn keuze definitief leek gemaakt. De story werd trouwens snel offline gehaald. Ondertussen is het dus officieel.

Igor Thiago Club Brugge

Igor Thiago scoorde dit seizoen tegen RSC Anderlecht: