1e degradatie sinds 2012: ex-RSCA-verdediger zakt met traditieclub uit Serie A na rampzalige 17/102(!)

In onze Jupiler Pro League kennen we reeds alle degradanten. Stilletjesaan geraken ook steeds meer degradanten uit de grote buitenlandse competities bekend. Zo zal de Italiaanse traditieclub Sampdoria volgend seizoen uitkomen in de Serie B na een dramatisch seizoen. Door de 2-0 nederlaag op het veld van Udinese kunnen de troepen van Dejan Stankovic een plaats bij de laatste drie niet meer ontlopen in het klassement. Dat wil ook zeggen dat we Bram Nuytinck, ex-Anderlecht-verdediger, volgend seizoen allicht niet meer in de Serie A zullen zien. 

Sampdoria degradatie Serie A

Uit 34 duels behaalde de club uit Genua amper zeventien punten, een dramatisch rapport dus. De rode lantaarn volgt op dertien punten van Hellas Verona, dat als zeventiende op de eerste niet-degradatieplek staat. Met nog vier speeldagen te gaan, valt deze kloof niet meer te overbruggen voor Bram Nuytinck en co. Op die manier zakt de Italiaanse traditieclub voor het eerst sinds 2012 uit de hoogste klasse. De club werd in 1991 kampioen en won in 1990 de Europabeker door in de finale... Anderlecht te verslaan. Benieuwd of de club snel zullen terug zien op het hoogste niveau in Italië. 

Bram Nuyticnk Sampdoria

De Nederlandse centrale verdediger speelde in het verleden 157 wedstrijden voor paars-wit. In de zomer van 2017 verliet hij het Lotto Park om bij Udinese te gaan voetballen. Sinds begin januari 2023 speelt de 32-jarige Nederlander voor Sampdoria. Hij speelde dit seizoen 22 duels voor de Italiaanse club, maar kon zijn team niet helpen om de gevreesde degradatie te vermijden. De ex-Anderlecht-verdediger tekende begin dit jaar een contract tot het einde van dit seizoen en dus is de vraag of hij Sampdoria trouw zal blijven in de Serie B. 

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link