Ex-JPL-sterkhouder stopt op zijn 38ste met voetbal en bedankt Belgische fans: "Jullie eeuwig dankbaar"

Ken jij Randall Azofeifa nog? De inmiddels 38-jarige Costa Ricaan speelde tussen 2006 en 2011 zo'n 133 wedstrijden voor KAA Gent. Daarin scoorde hij 23 keer en gaf hij 23 assists. Afgelopen week besloot hij zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen. Op sociale media kondigde hij zijn pensioen aan, en had hij ook een dankwoordje voor de supporters van KAA Gent.

Randall Azofeifa KAA Gent

"In mijn herinneringen heb ik ongelooflijke ervaringen beleefd toen ik aan het spelen was in het Jules Ottenstadion. Jullie, de Buffalo's, hebben mij de kans gegeven om mijn carrière in Europa te starten en om mijn enige prijs in Europa (Beker van België) te winnen. Voor meer dan vier jaar bij KAA Gent, hebben wij samen veel ongelooflijke momenten en matchen meegemaakt. Dank jullie wel voor jullie steun naar mij toe als persoon en als voetballer. Vandaag stop ik als professioneel voetballer. Daarom wil ik jullie nog eens bedanken om mijn familie te koesteren met zoveel liefde. Jullie moeten nog één iets weten: ik ga altijd een Buffalo zijn. Jullie eeuwig dankbaar: vrije trap specialist, Azo #10", aldus Azofeifa op sociale media. Een prachtige boodschap van de man die al meer dan tien jaar geleden voor de Buffalo's uitkwam.

Azofeifa stopt met voetballen

Randall Azofeifa kwam het laatst uit voor Sporting FC in zijn thuisland Costa Rica. Daar deed de middenvelder het uitstekend: zeventien goals en 26 assists in twee jaar tijd. Bovendien was de ervaren rot er ook kapitein. Randall Azofeifa speelde in totaal 60 interlands voor Costa Rica. Daarin was hij goed voor drie doelpunten. De ex-Gent-middenvelder stopt nu definitief met voetballen. Zijn hoogste marktwaardepiek kende hij in 2013, toen hij drie miljoen euro waard was bij het Turkse Genclerbirligi Ankara. Daar werd hij destijds voor 1,6 miljoen euro weggeplukt bij KAA Gent. Voor de Buffalo's speelde hij maar liefst 133 wedstrijden en daarin vond hij 23 keer de weg naar doel. Azofeifa was maar liefst 21 jaar lang profvoetballer en verzamelde 564 wedstrijden op het hoogste niveau.

Dat de 38-jarige middenvelder over uitstekende voeten beschikte, bewijst hij hieronder:

Azofeifa pakte in zijn carrière meerdere prijzen: