Wie is Lilian Vergeylen, talent van Anderlecht en actief bij RSCA Futures?

Bij Anderlecht gaan ze al jaren prat op hun fantastische jeugdwerking, waar het afgelopen decennium al tal van toptalenten uit ontsproten. We denken al snel aan mannen als Romelu Lukaku, Youri Tielemans en Jérémy Doku of Julien Duranville. Maar dat er nog volk aan zit te komen, twijfelen we niet aan. Bij de RSCA Futures loopt er een 17-jarige rond die afgelopen weekend zijn eerste profgoal maakte. Maak kennis met Lilian Vergeylen.

Wie is Lilian Vergeylen Anderlecht RSCA Futures?

Lilian Vergeylen is een Belgische, actieve voetballer van Anderlecht die dit seizoen uitkomt voor de RSCA Futures, in de Challenger Pro League. Vergeylen is geboren op 25 mei 2006 en op moment van schrijven dus zeventien jaar. De centrale middenvelder speelt nog niet zo heel lang voor paars-wit, want in 2020 maakte hij de overstap van Oud-Heverlee Leuven. De zoon van voormalige profvoetballer Axel Vergeylen doorliep er de laatste jaren gestaag de jeugdreeksen en maakte eind vorig seizoen zijn profdebuut bij de RSCA Futures.

Lilian Vergeylen RSCA Futures en nationale jeugdreeksen

In de play-offs van vorig seizoen in de Challenger Pro League mocht Vergeylen voor het eerst proeven van profvoetbal: hij viel één minuut in tegen Club Brugge. Dit seizoen kwam hij al bijna elke match in actie en kreeg hij tegen Lierse-Kempenzonen zelfs zijn allereerste basisplaats. En hij bedankte het vertrouwen met zijn eerste profdoelpunt. Begin september maakte Vergeylen ook zijn debuut voor de Belgische U18. Coach Sébastien Pocognoli liet hem spelen tegen Noorwegen en Zweden. Vergeylen heeft momenteel een marktwaarde van €200.000.

Ook interessant