Wie is Laurens Goemaere, 17-jarige middenvelder van Club NXT die al scoorde tegen Atlético?

Laurens Goemaere is een zeventienjarige middenvelder van Club NXT, de belofteploeg van Club Brugge in de Challenger Pro League. De Belgische jeugdinternational kon al heel wat minuten sprokkelen bij de beloften en scoorde zelfs al tegen Atlético Madrid in de UEFA Youth League. Hoog tijd om dit grote talent wat beter te leren kennen!

Wie is Laurens Goemaere Club NXT?

Laurens Goemaere werd geboren op 7 april 2006 en is op moment van schrijven zeventien jaar oud. De jonge Belg werd geboren in Waregem en speelt al sinds 2012 bij de jeugd van Club Brugge, nadat hij voor Sparta Petegem uitkwam. Afgelopen zomer stroomde hij definitief door van de U18 naar de beloften van blauw-zwart, nadat hij vorig seizoen ook al zijn kans krijg in de Challenger Pro League. Op 1 oktober 2023 stond hij nog in de basis op het veld van Zulte Waregem (0-1 winst), waar hij werd uitgespeeld als defensieve middenvelder. Leuk feitje: vorig seizoen speelde hij al drie wedstrijden mee in de UEFA Youth League, en scoorde hij als invaller toen de eerredder tegen Atlético Madrid (1-3 nederlaag).

Laurens Goemaere Belgisch jeugdinternational

Laurens Goemaere speelt met het rugnummer 17, is 1,79 meter groot en heeft een marktwaarde van 150.000 euro. Hij is eveneens een Belgisch jeugdinternational. Momenteel komt hij uit voor de Belgische U18, waar hij in september nog in de basis stond tegen Noorwegen en Zweden. Bij de Belgische U17 stond hij onder meer aan de aftrap tegen Kroatië, Denemarken, Noorwegen en Israël. Eind 2022 tekende de middenvelder zijn eerste profcontract bij Club Brugge. Een naam om in de gaten te houden!

Een leuke vlog van Laurens Goemaere tijdens de oefenstage met Club NXT in Venray: 

Ook interessant