Wie is Victor Udoh, 18-jarig talent van Antwerp uit Nigeria?

Antwerp 'took the Jupiler Pro League by storm', zoals ze dat in Engeland zo mooi kunnen zeggen. Sinds de terugkeer van The Great Old naar de hoogste afdeling, zit het voetbal in Antwerpen in de lift. Op alle vlakken proberen ze de achterstand met de andere topclubs weg te werken. Niet in het minst bij de jeugdwerking. Zo zijn de Young Reds, de belofteploeg van Antwerp, actief in Eerste Nationale. En daar loopt een opvallende speler rond: Victor Udoh. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Victor Udoh van Antwerp en Young Reds?

Victor Udoh is een Nigeriaanse, actieve voetballer van Antwerp die speelt voor Young Reds, dat uitkomt in Eerste Nationale (de derde hoogste voetbalklasse van België). Udoh is geboren op 18 oktober 2004 en is momenteel dus achttien jaar. Udoh komt niet uit de jeugdreeksen van Antwerp, maar werd in maart van dit jaar weggeplukt bij TBC Football Club, in zijn thuisland. Verder speelde hij ook nog voor Hypebuzz FC. Antwerp stalt de spits voorlopig bij de belofteploeg, in de hoop dat hij in de loop der jaren de stap naar het A-elftal kan maken.

Victor Udoh Eerste Nationale

Victor Udoh heeft duidelijk niet al te veel tijd nodig gehad om zich aan te passen aan het Belgisch voetbal, want in een mum van tijd maakte hij zich belangrijk voor Young Reds. Udoh is er een onbetwiste basisspeler. Hoe kan het ook anders, als je zijn stats bekijkt... De kleine aanvaller zit na zes speeldagen in Eerste Nationale al aan vier doelpunten. Hij trof raak tegen Thes Sport, UR Namur (twee keer) en Jong KAA Gent. Afgelopen zomer zat Udoh één keer in de selectie van het A-elftal, in de Supercup tegen KV Mechelen.