Ex-JPL-flop schittert in Eredivisie na hattrick in invalbeurt van 30': "Hij is helemaal los!"

Ken je Ferdy Druijf nog? De Nederlandse aanvaller werd in het seizoen 2021-2022 door AZ Alkmaar uitgeleend aan KV Mechelen. Druijf kon met tien doelpunten in 39 wedstrijden degelijke cijfers neerleggen voor Malinwa, maar echt overtuigen kon hij niet. Zijn uitleenbeurt werd zelfs vroegtijdig stopgezet. Intussen speelt de 25-jarige spits terug in de Eredivisie. Bij zijn club PEC Zwolle gaat het momenteel een stuk beter, want afgelopen weekend scoorde Druijf een hattrick in slechts een halfuur tijd.

Ferdy Druijf PEC Zwolle

Ferdy Druijf werd na zijn avontuur in Mechelen uitgeleend aan Rapid Wien. De Oostenrijkse club nam de Nederlander een halfjaar later definitief over voor maar één miljoen euro. Na een jaar zonder al te veel succes in de Oostenrijkse hoofdstad keerde hij afgelopen zomer terug op huurbasis naar eigen land. Ook bij PEC Zwolle moet Druijf tevreden zijn met een rol als invaller. Promovendus PEC Zwolle is overigens zeer degelijk aan het seizoen bezig met een voorlopig knappe negende plaats.

Ferdy Druijf vs Volendam

In de Eredivisie maakte landgenoot Johan Bakayoko weer indruk, maar dus ook ex-Mechelen-spits Ferdy Druijf liet van zich spreken. Tegen degradatieklant Volendam mocht Druijf na een uur invallen bij een 0-2 voorsprong en hij kon met een hattrick de score nog uitdiepen tot een 0-5 afstraffing. Hiermee brengt hij zijn teller op vijf doelpunten in twaalf wedstrijden voor PEC Zwolle. We verzamelden enkele reacties van lovende Nederlandse fans.

Bekijk hier één van zijn doelpunten: