Vanzeir brengt eerbetoon aan 'Super Dries' na goal vs Genk, prachtig gebaar met grote betekenis

Dat Union een titelkandidaat is, hoeven we je ondertussen niet meer te vertellen. De Brusselaars zetten hun ambities afgelopen weekend nog eens extra in de verf door de scalp te pakken van KRC Genk. Een wedstrijd met heel wat elektriciteit in de lucht en een gek - en discutabel - slot. Union kreeg in minuut 97 nog een penalty, die Dante Vanzeir vervolgens omzette. De ex-speler van Genk dacht duidelijk nog helder bij zijn goal, want zijn viering had een grote betekenis. Hij eerde namelijk Dries Meirsmans, een overleden Beerschot-fan.

Dries Meirsmans

Jarenlang moest de jonge Dries Meirsman het gevecht aangaan met een hersentumor. Een strijd die hij drie jaar geleden op 17-jarige leeftijd helaas verloor. Een dappere, opgewekte jongeman was hij én bovendien een fervent Beerschot-fan. Dante Vanzeir volgde toen zijn strijd van nabij en bracht hem geregeld bezoekjes. Zondag was het drie jaar geleden dat hij het leven liet en daarom eerde Dante Vanzeir Dries bij z'n doelpunt. Een prachtig gebaar.

"Ik heb dit weekend nog contact gehad met zijn ouders. Ze zijn bezig met een speciaal project waarbij de opbrengsten van zijn kledinglijn naar Kom Op Tegen Kanker gaan. Deze goal en deze overwinning zijn voor hem."

Dante Vanzeir eert overleden Dries Meirsman bij doelpunt tegen Genk

Ook interessant