Wie is Dermane Karim, speler van Lommel SK die overkwam voor €2 miljoen van Feyenoord?

Het belooft een pittig seizoen te worden in de Jupiler Pro League. Het format is wat veranderd, waardoor er meer ploegen aan de slag zijn op het tweede niveau van het Belgisch voetbal. Er zijn mogelijke drie promovendi dit seizoen en dus zal erg stevig geknokt worden aan de kop van het klassement. Opvallende favoriet na twee speeldagen: Lommel SK. Eén van de mannen die bijdroeg aan de 6 op 6 is Dermane Karim. Leer de youngster hier wat beter kennen.

Wie is Dermane Karim van Lommel SK?

Dermane Karim is een Togolese, actieve voetballer van Lommel SK. Karim is geboren op 26 december 2003 en is op moment van schrijven dus negentien jaar. Groen-wit plukte de defensieve middenvelder deze zomer weg bij Feyenoord - waar hij een vaste waarde was bij de U21 - voor een dikke €2 miljoen. Daarmee werd Karim in één klap de zevende duurste inkomende transfer aller tijden in de Challenger Pro League. Opvallend: in de top 10 staan negen spelers van het kapitaalkrachtige Lommel SK. Karim stond in de eerste twee speeldagen van het seizoen 180 minuten op het veld en heeft een marktwaarde van €300.000.

Dermane Karim Feyenoord

Het verhaal van Karim is bijzonder, want op jonge leeftijd voetbalde hij al voor Feyenoord Fetteh. Jawel, de Afrikaanse (meer specifiek: Ghanese) tak van het Nederlandse Feyenoord. Het hoeft dus niet te verbazen dat Karim, via Planète Foot in Togo, in 2022 bij de Feyenoord academy belandde. Hij stond er vorig seizoen 23 keer op het veld bij de U21 en was daarin goed voor drie goals in één assist. Dat zag Karim beloond worden met zijn debuut voor de nationale ploeg van Togo. Inmiddels verzamelde hij al acht caps én scoorde hij in de oefeninterland tegen Ivoorkust.

Karim haalde ook al eens de selectie van Feyenoord: