Wie is Zalán Vancsa, het Hongaars toptalent waar Lommel SK drie miljoen euro voor betaalde?

Zalán Vancsa is een jonge Hongaar van Lommel SK die voor zijn seizoen van de doorbraak staat. Na amper twee speeldagen is hij alvast sterk bezig. Zo scoorde hij de winning goal tegen KV Oostende en gaf hij ook een assist tegen Club NXT. Voor de flankaanvaller werd begin 2022 nog drie miljoen euro op tafel gelegd ... tijd om hem nog beter te leren kennen!

Wie is Zalán Vancsa?

Zalán Vancsa werd geboren op 27 oktober 2004 en heeft momenteel een marktwaarde van 500.000 euro. De jonge Hongaar werd geboren in Boedapest en komt sinds begin 2022 uit voor Lommel SK. Zalán Vancsa is een winger die voornamelijk van links komt. Hij kan echter ook op de rechterflank of in de spits uit de voeten. Dit seizoen is hij een titularis bij Lommel SK en wordt hij gezien als één van de mogelijke revelaties. Na twee speeldagen was hij al goed voor één (winning) goal en één (beslissende) assist.

Zalán Vancsa MTK Budapest

Vancsa maakte in de winter van 2022 de overstap van het Hongaarse MTK Budapest naar Lommel SK voor drie miljoen euro. Bij Budapest debuteerde hij al aan zestien jaar en verzamelde hij 24 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde. Eerder werd Vancsa opgeleid bij Ferençvaros en Vasas. Nu staat hij voor zijn seizoen van de doorbraak in België. Vorig seizoen werd hij voornamelijk ingezet als invaller.

Zalán Vancsa Youth League

Bij KRC Genk zullen ze Zalán Vancsa alvast al goed kennen. In het seizoen 2021-2022 was de youngster nog actief in de Youth League én blonk hij er uit. Hij scoorde vijf keer in vier wedstrijden, waaronder eentje tegen de Limburgers. Een ronde eerder scoorde hij maar liefst vier keer tegen de beloften van Sparta Praag, toch ook geen kneusje.

Zalán Vancsa Hongaars international

Zalán Vancsa is tegenwoordig actief bij de Hongaarse U21. Eerder kwam hij ook al uit voor de U15, U16, U17 en U19 van zijn land, waar hij gezien wordt als de 'next big thing'. Straffer nog, op 7 juni 2022, mocht Vancsa zijn debuut maken voor de Hongaarse nationale A-ploeg. In de Nations League-partij in en tegen Italië mocht hij toen drie minuten voor tijd invallen (2-1 nederlaag). Vancsa kwam toen al uit voor Lommel SK en was amper zeventien jaar oud.

Zalán Vancsa scoorde op speeldag één de winning goal tegen KV Oostende:

Ook interessant