Frans international die geboren werd in België geopereerd aan enkel ... 4 maanden buiten strijd!

Adrien Truffert is een 21-jarige linksachter van Stade Rennes, de club waar ook nog Arthur Theate (die tegen Duitsland indruk maakte), Jérémy Doku en Ibrahim Salah vertoeven. Velen zullen zijn naam niet kennen, maar toch is het een man om in de gaten houden. Hij is niet alleen een supertalent met een marktwaarde van achttien miljoen euro die erg belangrijk is voor de Franse subtopper, maar ook iemand met een Belgische link. Truffert is een Fransman, maar werd geboren in Luik.

Adrien Truffert

Adrien Truffert kon er dus met andere woorden voor kiezen om voor de Rode Duivels uit te komen. Dat deed hij echter niet. De jeugdspeler van Stade Rennes doorliep de jeugdreeksen van de Franse nationale ploeg en maakte er op 25 september 2022 ook zijn debuut voor de A-ploeg. In de UEFA Nations League-partij tegen Denemarken (2-0 nederlaag) mocht hij 25 minuten voor tijd invallen. Van zodra je een officiële interland hebt gespeeld, kan je er niet meer voor kiezen om nog voor een ander land uit te komen, in dit geval België.

Potentiële Rode Duivel

Dat de Belgische voetbalbond nooit moeite heeft gedaan om de linksachter binnen te halen, is ook geen waar. Ex-bondscoach Roberto Martinez contacteerde hem destijds nog om hem te overhalen, maar zonder succes. Het zou alvast een pion zijn die de Rode Duivels zeker hadden kunnen gebruiken, want op de linksachterpositie hebben we niet zoveel marge. Truffert speelt al sinds 2015 voor Rennes en lijkt in de toekomst nog wel een toptransfer te gaan maken. Laat ons niet vergeten dat hij nog altijd maar 21 jaar oud is.

Zware enkelblessure vs PSG

Die transfer zal echter niet voor deze zomer zijn. De Franse linksachter liep een blessure op tegen PSG en moest verstek geven voor de interlands met de Franse U21. Truffert moest geopereerd worden aan de enkel, dat wil zeggen dat zijn seizoen er sowieso al opzit. Hij zou zo'n drie à vier maanden out zijn. We willen de Fransman met een Belgisch linkje veel beterschap wensen! 

Op Instagram liet hij weten dat de operatie succesvol werd doorgevoerd. Het was ook het ideale moment om zijn hoogtepunten van het seizoen in één compilatie te verwerken:

Tegen PSG liep hij zijn enkelblessure op. Het zag er meteen niet goed uit: 

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link