Engelse politiek en voetbalbond willen drie homoseksuele voetballers uit de kast laten komen

De Engelse voetbalbond, de FA, wil homoseksuele voetballers uit het Verenigd Koninkrijk uit de kast laten komen. Politicus en voormalig sportjournalist John Nicolson heeft dat naar buiten gebracht. De FA blijkt er al druk mee bezig te zijn. "Ik heb begrepen dat er drie voetballers met de bond praten over het uit de kast komen", zei Nicolson tegen de minister van Sport, Tracey Crouch.

Uitroeien

Volgens Nicolson zet de FA zich in om homofobie uit te roeien in de voetballerij. Ook gaf hij zijn mening over de uitspraken die FA-voorzitter Greg Clarke deed in november. Clarke zei toen tijdens een commissie dat er, wanneer homoseksuele voetballers uit de kast zouden komen, misbruik van zou worden gemaakt. 

Ondanks de opmerkingen van buitenaf, geeft Nicolson aan dat hij dit de perfecte tijd vindt. Volgens hem is de wet er voor iedereen, ook voor voetballers, en kan deze wet dit soort mensen helpen. Ook verwijst de policitus naar een recent onderzoek, waaruit bleek dat een groot deel van de supporters geen probleem zou hebben met een 'homo-voetballer'.