Knelpuntberoep: 10 toekomstige linksachters bij de Rode Duivels (waaronder De Cuyper en Rommens)

Het is geen geheim dat de linksachterpositie een knelpuntberoep is bij de Rode Duivels. Onder Roberto Martinez was dat gezien het systeem met wingbacks geen groot probleem, maar onder Tedesco wordt weer met een echte 'vijf' gespeeld. In het verleden kon Jan Vertonghen daar perfect gepositioneerd worden, maar tegenwoordig is dat geen optie meer. Tegen Duitsland viel Alexis Saelemaekers nog in als linksachter, maar gezien zijn rechtsvoetigheid is dat ook geen goede piste. Arthur Theate kan daar ook geposteerd worden, maar hij is van nature een centrale verdediger. Daarom wordt gekeken richting de toekomst: wie wordt de nieuwe linksback bij de Rode Duivels en welk linksvoetig verdedigend talent komt er nog aan?

Mogelijke linksachters bij de Rode Duivels

Voetbalflitsen ging daarom even kijken naar tien mogelijke linksachters bij de Rode Duivels. Er werd enkel gekeken naar spelers die daar het vaakst worden opgesteld, maar ook jonge talenten werden in beschouwing genomen. Het is belangrijk dat we weten welk talent er zit aan te komen en wie Tedesco in de gaten moet houden. De meest logische opties lijken Thibault De Smet (Stade Reims) en Maxim De Cuyper (Westerlo/Club Brugge). Zij bewezen afgelopen seizoen nog perfect hun mannetje te kunnen staan in een topcompetitie. Die laatste gaat echter naar het EK U21, waardoor Olivier Deman verrassend werd opgeroepen. De vleugelspeler van Cercle Brugge zou uitgespeeld kunnen worden als wingback of zelfs als linksachter. Een experiment van Domenico Tedesco.

Belgische linksachters in de gaten te houden

Andere namen die een toekomst kunnen hebben bij de Rode Duivels zijn Daam Foulon (Benevento), Logan Ndenbe (Kansas City) en Thierry Lutonda (RKC Waalwijk). Zij hebben ook al heel wat ervaring op het hoogste niveau. Verder keken we ook even naar de andere Belgische jeugdelftallen en wie er nog allemaal zit aan te komen. Daar kwam Voetbalflitsen uit bij Tuur Rommens (Jong Genk), Arnaud Dony (Union), Joaquin Seys (Club NXT) en Thiago Paulo da Silva (SL16 FC). Voor alle duidelijkheid: het zijn maar enkele namen die Tedesco in de gaten kan houden als het gaat over talentvolle linksachters. Ken je Joaquin Seys nog niet? Leer hem dan hier beter kennen.

Maxim De Cuyper is op dit moment de eerste in de lijn als het gaat om nieuwe linksachters bij de Rode Duivels.