Gezien, RSCA-fans? Nederlanders moeten DRINGEND iets kwijt over Zirkzee na EK U21-uitschakeling

Joshua Zirkzee werd in het seizoen 2021-22 door Bayern München uitgeleend aan RSC Anderlecht en werd daar een echte publiekslieveling. De jonge Nederlander scoorde er achttien goals in 44 matchen en was erg geliefd in het Lotto Park. Paars-wit wilde hem langer aan boord houden, maar de transfersom lag te hoog. Bayern wilde hem echter definitief van de hand doen, en daarom sprong Bologna in de bres. De Italiaanse eersteklasser betaalde 8,5 miljoen euro voor de Nederlandse aanvaller. Hij kende er echter geen goed seizoen en dat was er aan te merken op het EK U21; waar hij absoluut geen goede beurt maakte.

Joshua Zirkzee vs Georgië

Jong Oranje moest dinsdagavond winnen van Georgië om kans te maken op de volgende ronde van het EK U21. Daar moest ook Joshua Zirkzee aan meewerken, want na 20' moest hij de wei al in voor de geblesseerde Brian Brobbey. De spits speelde echter een belabberde partij en moest het op Twitter massaal ontgelden na de uitschakeling. Een beetje hetzelfde verhaal als Charles De Ketelaere bij België, tegen Portugal.

Nederland Georgië EK U21 Joshua Zirkzee

Nederland Georgië EK U21 Joshua Zirkzee

Nederland Georgië EK U21 Joshua Zirkzee

Nederland Georgië EK U21 Joshua Zirkzee

Nederland Georgië EK U21 Joshua Zirkzee

Nederland Georgië EK U21 Joshua Zirkzee

Nederland Georgië EK U21 Joshua Zirkzee

Nederland Georgië EK U21 Joshua Zirkzee

Joshua Zirkzee Bologna

Joshua Zirkzee speelde afgelopen seizoen 21 wedstrijden voor het Italiaanse Bologna. Daarin kon hij amper twee keer scoren en twee assists geven. Op de slotspeeldag scoorde hij nog maar zijn tweede goal van het seizoen, namelijk op het veld van Lecce (2-3 winst). Zijn laatste doelpunt dateerde toen al van halverwege oktober. Op 16 oktober stond hij voor het laatst aan het kanon op het veld van Napoli. Al moeten we hem wat respijt geven....

Weinig speelminuten

Zirkzee mocht namelijk niet zoveel minuten maken vorig seizoen. Hij was er eigenlijk nooit eerste spits en mocht slechts zes keer aan de match beginnen. Daarnaast liep hij ook enkele kleine blessures op. Zo miste hij drie wedstrijden door een probleem met de adductoren, en bleef hij nog eens drie matchen aan de kant na een ontsteking. Benieuwd of Bologna hem volgend seizoen meer kansen zal geven, want de statistieken moeten toch stevig opgekrikt worden. Of volgt een nieuwe uitleenbeurt aan RSC Anderlecht? Zirkzee is nog maar 22 jaar oud, maar moet dringend zijn stempel als wonderkind waarmaken. 

Joshua Zirkzee vs Hellas Verona

Als Joshua Zirkzee dan eens mocht spelen, kon hij de fans maar weinig overtuigen. Zo ook tegen degradatiekandidaat Hellas Verona.

"Slecht spel en weinig drive. Eerste helft een zwakke aanval. Het duo Barrow-Zirkzee onpresentabel! Ik vond niets leuk aan de avond. Te beginnen met de aanpak van de wedstrijd. Dit is een stap achteruit."

"Ik verafschuw Zirkzee en ik hoop dat hij vertrekt, ik wil hem niet meer zien"

"De techniek van Zirkzee is oké, maar wat kan hij voor de rest?"

"Zirkzee speelde vanavond roekeloos" 

"Ben ik de enige die Zirkzee een irritant ventje vindt?" 

"De aanval van Zirkzee en Barrow overtuigt me niet. 2 maakt nog geen 1.. Sansone is nu veel beter..."