WAUW! Deze enorme straffen hangen Man City momenteel boven het hoofd

Het proces rond Manchester City is op 16 september officieel van start gegaan. De club moet zich verantwoorden voor maar liefst 115 aanklachten voor financiële wanpraktijken. Als Man City schuldig bevonden wordt, kunnen de gevolgen enorm zijn voor de Premier League kampioen.

In Engeland noemen ze de zaak nu al het 'voetbalproces van de eeuw'. Man City zou namelijk tussen 2009 en 2018 meer dan honderd verschillende inbreuken gepleegd heeft tegen de financiële regels. In 2020 werd de club van Kevin De Bruyne en Jérémy Doku door de UEFA al eens verbannen uit de Champions League, samen met een boete van 28 miljoen euro. Die straf werd uiteindelijk teruggeschroeft tot enkel een boete van 10 miljoen. 

City is dus wel degelijk al een keertje schuldig bevonden, waardoor de schrik er bij de fans en bij de club goed inzit. De club zou er kunnen van afkomen met een geldboete, maar ook puntenaftrek, degradatie of zelfs uitsluiting uit de Premier League behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast is het ook nog niet zeker of Pep Guardiola en co haar titels zal mogen behouden.

Een definitieve uitspraak wordt pas begin 2025 verwacht.