Horrorcamping WK Brazilië: Voetbalbond en Sun Reizen moeten dokken

De Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB) is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een geldboete van 3000 euro. Partner Sun Reizen moet eenzelfde boete betalen. Oranjecamping werd vrijgesproken. Dat staat te lezen op HLN.be. 

Tijdens het WK van 2014 in Brazilië had de KBVB een luxecamping, genaamd DeVillage georganiseerd voor Belgische fans. Weinig luxe, veel horror op de camping, bleek uiteindelijk. "Wij hadden 660 euro per nacht betaald voor vier personen, in een zogenaamde luxe-tent met echte bedden", zegt supporter Raf Criel. "Er was ons wifi beloofd, een luxe-strand, beveiliging, ontbijt en avondmaal van topkwaliteit. Ter plekke bleek er één router voor het hele terrein, waren er twee wc's en drie douches voor 400 supporters, in slechte staat en zonder warm water. De elektriciteit was zo onveilig als het maar kon en de zogenaamde luxe-tenten stonden onder een metalen dak dat door vier volledig doorgeroeste palen ondersteund werd. De zogenaamde beveiliging hebben we betrapt terwijl ze uit tenten van supporters aan het stelen was", getuigde een supporter eerder op het proces.

Volgens de rechtban zijn de KBVB en Sun Reizen verantwoordelijk. Naast de boete moeten ze ook € 12.000 betalen aan drie gedupeerde fans. Er zal ook nog een schadevergoeding bepaald worden, die aan Test Aankoop - vertegenwoordiger van de fans - moet betaald worden en er komt ook nog een burgerlijk proces.