Schreuder zit in met Oekraïner Sobol: "Als hij nu iets anders wil doen dan voetbal, dan mag dat"

Wat er nu in Oekraïne gebeurt, is verschrikkelijk, en zeker voor Eduard Sobol. De Oekraïner zit met Club Brugge volop in de titelstrijd, maar zit met zijn gedachten logischerwijs bij zijn famillie in zijn thuisland. De trainer van Club, Alfred Schreuder, gaf in een interview aan begrip te hebben voor zijn situatie: "Als Eddy een dag iets anders wil doen dan voetbal, dan is dat voor mijn part best mogelijk. Niemand had erop kunnen rekenen dat zoiets zou gebeuren: het is verschrikkelijk voor zijn familie.”

Eduard Sobol

De Oekraïense international speelde zelf jarenlang voor het eerste en tweede team van Shakhtar Donetsk en maakte in 2019 op huurbasis de overstap naar Club Brugge dat hem twee jaar later definitef overnam. De 26-jarige linksachter heeft in totaal 27 caps voor zijn land en probeert ook bij Club een vaste stek op zijn favoriete positie af te dwingen. De speler werd door Schreuder eventjes apart genomen. “Ik heb hem even gesproken. Wat er in zijn thuisland gebeurt, is verschrikkelijk. Hij heeft het er lastig mee en het is natuurlijk zwaar voor hem”, zegt de Nederlander. 

Antwerp

In aanloop naar de topper tegen Antwerp zit Club Brugge met heel wat kopzorgen. Charles De Ketelaere testte positief op corona en kan de levensbelangrijke wedstrijd onmogelijk spelen. En dan is er nog de situatie met Sobol, maar Schreuder gaf aan dat hij gewoon beschikbaar is: “Dat zie ik op training, en Eddy heeft aangegeven dat hij zich hier fijn voelt. Voetbal kan ook ontspanning zijn”. Maar excuses zoeken ze evenwel niet bij blauw-zwart: zondag moet Club gewoon winnen van Antwerp. “We moeten uitstralen dat we de beste ploeg zijn.”, beweert Schreuder. 

Ook interessant