Assist en man v/d match: ex-Club-verdediger pakt uit met glansprestatie en knikkert CR7 uit beker!

Bij de fans van Club Brugge zullen ze met enig plezier terugdenken aan Oscar Duarte. De Costa Ricaan was tussen 2013 en 2016 één van de sterke mannen in het centrum van de verdediging bij blauw-zwart. Hij speelde er 114 matchen, alvorens richting Spanje te trekken. Inmiddels speelt de centrale verdediger, sinds afgelopen zomer, voor Al-Wehda in Saudi-Arabië. Maandagavond had hij een moeilijke taak: Cristiano Ronaldo afstoppen in de halve finale van de King Cup (bekertoernooi). De 33-jarige ex-Club-verdediger speelde een dijk van een wedstrijd en werd zelfs benoemd tot man van de match. Hij gaf tevens de beslissende pass voor het winnende doelpunt. 

Oscar Duarte assist en MOTM vs Ronaldo

Al-Wehda staat in de competitie pas op plek dertien terwijl de club van Cristiano Ronaldo op de tweede plaats staat. De overwinning van Duarte en co was dan ook een verrassing. Mede dankzij een zeer puike prestatie van de Costa Ricaan spelen ze binnenkort de finale van de King Cup. Benieuwd of hij zich dan opnieuw tot man van de wedstrijd mag kronen. Een andere ex-Club-speler, Marvelous Nakamba, speelde zich in de kijker na de cruciale 2-1 zege met Luton Town.

Oscar Duarte assist en knikkert CR7 uit de beker

Bekijk hieronder de assist van Oscar Duarte:

Reacties Oscar Duarte tegen Zuid-Korea

In de interlandbreak speelde Zuid-Korea een oefeninterland tegen Costa Rica. Oscar Duarte stond in de basis, maar volgens de fans mag dat één van de laatste keren zijn. Het zag er nochtans een lange tijd goed uit voor Costa Rica, maar in de 85ste minuut scoorde Heung-min Son de 2-2, wat ook meteen de eindstand werd. Duarte kreeg amper een rating van 3.90. Hieronder enkele reacties:

"Had het moeilijk in de eerste helft, maar werd beter naarmate de wedstrijd vorderde. Veel beter in de tweede helft. Hij kan beter zijn best doen om zijn lijnen vrij te maken. Ik denk niet dat je nog kunt zeggen dat hij boven JP Vargas begint."

"De schuld van Oscar Duarte"

"Ik wijs ook op spelers als Carlos Martínez, Oscar Duarte, Francisco Calvo, Celso Borges, Alvaro Zamora (die goed op dreef kwam), Joel Campbell en natuurlijk Jewison Bennette. Er is veel ruimte voor verbetering, maar ik ga dood met dit team op het WK."

"Soms gaven ze te veel de bal, het initiatief en de grond aan Korea en dwongen ze Costa Rica te ver terug te verdedigen en te veel te springen. Als het team 20/30 meter naar voren ging, konden ze zich uitleven en tegelijkertijd wat aanvallender zijn."

"Een andere die erg zwak is (en "sukkel") is Joel Campbell. Aan de andere kant hebben Francisco Calvo en Oscar Duarte meer doelpunten tegen dan Esteban Alvarado."

 "Juan Pablo Vargas staat vandaag boven Óscar Duarte en zou een starter moeten zijn."

Oscar Duarte op vakantie met PSG-ster Keylor Navas

Wist jij dat hij beste maatjes is met z'n landgenoot en Forest-doelman Keylor Navas? Hij ging zelfs op vakantie met de drievoudige Champions League-winnaar. Leuke familiefoto!

Oscar Duarte Keylor Navas vakantie