Dan kom je eens zo ver: Deze 3 amateurclubs zijn niet tevreden met hun loting voor de Croky Cup

Afgelopen maandag werd er geloot voor de 1/16de finales van de Croky Cup. Ook heel wat amateurploegen zaten nog in de trommel. Zij mogen het opnemen tegen eersteklassers, wat dus sowieso een mooie affiche is. Toch is niet elke amateurclub tevreden met de loting.

1. Dessel Sport

De ploeg uit Eerste Amateur neemt het voor de derde keer in vier jaar tijd op tegen Moeskroen. Niet alleen vervelend dat het andermaal dezelfde ploeg is, maar ook omdat Moeskroen niet de meest aantrekkelijke ploeg uit de Jupiler Pro League is. “Het is zowat de slechtst mogelijke tegenstander voor ons.", aldus trainer Keleman.

2. Rupel Boom

De Antwerpse amateurclub mag dan wel thuis spelen, het neemt het op tegen Sporting Charleroi. Stiekem hadden ze gehoopt op een Vlaamse topclub. "We dachten aan Antwerp, Anderlecht of Club Brugge”, aldus doelman Deloose.

3. Cappellen

De club uit tweede Amateur is dan wel enorm trots dat ze het zo ver schopten in de Croky Cup, de loting had gerust mooier mogen zijn. Cappellen speelt namelijk tegen KAS Eupen. “We hadden op een ploeg uit de top 6 gehoopt om onze bekercampagne in schoonheid af te sluiten”, aldus coach De Roover. Gelukkig spelen ze niet op verplaatsing, want dat zou een lange reis zijn.